Seimo delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje atstovai išvyksta į NATO Parlamentinės Asamblėjos pavasario sesiją

2024 m. gegužės 24 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

Seimo delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininkas Audronius Ažubalis ir delegacijos narys Vytautas Bakas išvyksta dalyvauti NATO Parlamentinės Asamblėjos pavasario sesijoje, kuri rengiama Sofijoje (Bulgarijos Respublika), Bulgarijai minint 20-ąsias įstojimo į NATO metines.

Sesijos metu NATO valstybių narių ir šalių partnerių parlamentarai aptars pagrindinius euroatlantinės gynybos ir saugumo darbotvarkės klausimus. Didžiausias dėmesys – paramos Ukrainai klausimui ir liepos mėn. NATO viršūnių susitikimui Vašingtone. Lietuvos delegacijos vadovas A. Ažubalis pristatys savo pateiktas Asamblėjos pagrindinėms rezoliucijoms pataisas dėl paramos Ukrainai ir dėl jos pakvietimo į NATO.

Parlamentinės Asamblėjos Politikos komitete A. Ažubalis pristatys savo pranešimą (raportą) „NATO ir Globalūs Pietūs“. „Šiandien ypač svarbu, kad NATO su partneriais išliktų politiškai konkurencingi kovoje su totalitariniais režimais dėl įtakos 77 valstybėse, kurias sąlyginai šiandien įvardijame Globaliais Pietumis. Nuo šių valstybių politinių apsisprendimų ir paramos nemenka dalimi priklauso ir Ukrainos pergalė“, – pažymi Seimo delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininkas A. Ažubalis.

NATO Parlamentinės Asamblėjos sesijoje tikimasi spręsti dėl Maltos ir Kosovo prašymų tapti asocijuotų narių delegacijomis. Darbotvarkėje – saugumo Juodosios jūros regione, klimato kaitos, civilių ir kultūros paveldo apsaugos konfliktų metu klausimai, kovos su dezinformacija tema.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-24 11:51
Politika, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal