„Trakų vasara 2024“ – jau netrukus!

Trakuose vasara prasideda anksčiau – Trakų rajono savivaldybė tradiciškai kviečia į jau po savaitės, nuo gegužės 31 d., Trakuose šurmuliuosiančią miesto šventę „Trakų vasara 2024“. Trakiečiai ir miesto svečiai švęs tris dienas – iki pat birželio 2-osios, o šventė bus dar spalvingesnė.

Paskutinę gegužės dieną ir pirmąjį vasaros savaitgalį Trakuose nestigs malonaus šurmulio ir renginių. Penktadienį, gegužės 31-ąją, į Vytauto Didžiojo krantą kvies švietimo mugė „Atrask! Kurk! Įkvėpk!“ ir koncertas „Sveika, vasara!“, jaunimo diskusijos bei komiko Tomašo Rynkevič pasirodymas. Trakų meno mokyklos terasoje abejingų nepaliks jaunimo tautinių šokių festivalis „Žvaigždūnė“.

Šeštadienis bus itin spalvingas ir intensyvus – rytą Trakus žadins orkestrai, prasidės prekymetis Rotušės turguje, kvies aktyvios pramogos, kaip ir kasmet vyks vaikams skirta šventė, vaikų dviratukų, triratukų, paspirtukų varžybos, policijos, ugniagesių ir Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų 804-osios Trakų–Elektrėnų kuopos, Lietuvos Respublikos muitinės, Lietuvos šaulių sąjungos parodomosios programos. Po pietų iki šventės atidarymo ceremonijos bei koncerto vietos per miestą žygiuos teatralizuota kolektyvų, miesto ir rajono įstaigų eisena, o mėgstančiųjų muziką lauks net du festivaliai – tautinių mažumų festivalis „Čia mūsų gimtinė, čia mūsų namai“ bei pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalis „Atataria vamzdžiai“. Pasirodys ir Trakų rajono šokių, muzikos bei teatro kolektyvai, dalyvausiantys Lietuvos dainų šventėje „Kad giria žaliuotų“. Įspūdžių ir linksmybių kupiną dieną vainikuos vakaro koncertas su Vaidu Baumila, Roku Yan, grupe „Pelenai“ ir lazerių bei dronų šou.

Sekmadienį, birželio 2-ąją, Trakams ir susivienijusioms bendruomenėms skambės dainos Angelų kalvoje, Trakų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bazilikoje bus aukojamos šv. Mišios už Trakų krašto žmones ir globėjus. Šią dieną taip pat netrūks pramogų – vyks turistinis pažintinis žygis-ekskursija „Atrask iš naujo Trakus“, orientacinis-pažintinis žaidimas „Trakio kodas“, pleneras, linijinių šokių užsiėmimai. Atrasti naujus skonius, daugiau sužinoti apie Trakų krašto papročius, jame gyvenančių tautinių bendrijų kultūrą kvies kulinarinės karaimų ir totorių dirbtuvės Trakų krašto amatų centre bei Skonio ir muzikos fiesta, kurioje pasirodys Giedrius Arbačiauskas ir Agnė Arbačiauskienė, Aleksandras Makejevas, „The Čiao band“ bei jaunimo grupė.

Visas tris dienas vyks įvairios sporto varžybos, Tarptautinis vaikų futbolo turnyras, daug vandens sporto profesionalų ir aistruolių kasmet pritraukianti buriavimo regata „Galvės taurė 2024“.

Trakų rajono savivaldybė į Trakų miesto šventę „Trakų vasara 2024“ kviečia atvykti viešuoju transportu. Bus patogu į Trakus keliauti traukiniu ar autobusu, o renginių vietas pasiekti miesto autobusu.

„LTG Link“ informuoja, kad šventės metu tarp Vilniaus ir Trakų traukiniai kursuos 11 kartų per dieną. Šeštadienį, birželio 1 d., į sostinę bus galima sugrįžti ir vėliau – numatyti papildomi vėlyvieji traukinių reisai: iš Trakų išvyks 22.20 val. ir 23.59 val., į Vilnių atvyks 22.52 val. ir 00.32 val. Susipažinti su traukinių tvarkaraščiu galima https://bilietas.ltglink.lt/.

Šeštadienį, birželio 1 d., nuo 11.00 iki 24.00 val. kas 20–25 min. Trakuose kursuos miesto autobusas, kuriuo keleiviai renginių vietas pasieks nemokamai. Penktadienį, gegužės 31 d., ir sekmadienį, birželio 2 d., miesto autobusas važiuos pagal įprastą tvarkaraštį (https://www.trakupaslaugos.lt/marsrutai).

Planuojantiesiems atvykti automobiliu primename, kad, siekiant užtikrinti saugų šventės dalyvių judėjimą, birželio 1–2 d. kai kuriose Trakų miesto gatvėse bus ribojamas eismas. Automobilius palikus stovėjimo aikštelėse, už parkavimą bus galima atsiskaityti per mobiliąją programėlę „uniPark“.

Laukiame visų Trakuose jau gegužės 31–birželio 2 d.! Su šventės programa kviečiame susipažinti https://www.trakai.lt/gyventojams/kultura/traku-vasara-2024/6697.

Pranešimą paskelbė: Trakų rajono savivaldybės administracija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-25 13:21
Laisvalaikis, pramogos, Kultūra
Prisegti failai
pasidalinti
atgal