Kviečia Tauragės miesto dienos: žada daug muzikos, kultūros ir ypatingą lazerių šou


Pirmąjį vasaros savaitgalį Tauragė kviečia praleisti kultūros ir sporto apsuptyje – gyventojų ir miesto svečių lauks miesto dienos „Tauro ragas 2024“. Šventėje bus gausu muzikinių pasirodymų – ant scenos lips ne tik žinomi užsienio, legendiniai šalies atlikėjai, bet ir pirmą kartą Tauragės padangę raižys šviesų šou skambant simfoninio orkestro ir gospel chorų muzikai.

517-asis Tauragės gimtadienis bus minimas net keturias dienas, kurių metu lankytojai turės galimybę mėgautis džiazo ir populiariosios muzikos pasirodymais, pažinti gatvės teatrą ir semtis kultūros, sportuoti bei aktyviai leisti laisvalaikį skirtingose miesto erdvėse.

„Praėjusiais metais Lietuvos kultūros sostine buvusi Tauragė siekė stebinti išskirtiniais renginiais, pristatyti lankytojams skirtingas meno formas, atvežti tarptautinių pasirodymų. Nors kultūros sostinė iškeliavo, kultūra Tauragėje liko. Tad įkvėpti praėjusių metų, miesto šventę ir šiemet organizavome norėdami žmonėms sudaryti galimybes pažinti kuo daugiau meno formų ir mėgautis iki šiol nematytais užsienio kūrėjų ir šalies atlikėjų pasirodymais. Kad miesto dienos taptų švente visiems gyventojams, dalį renginių organizuosime arčiau gyventojų namų, t. y. ne tik miesto centre“, – sakė Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Rakauskienė.

Penktadienį – muzikos ir lazerių šou

Gegužės 31 d. žiūrovai kviečiami į Tauragės vasaros estradą, kur upės pakrantę užpildys muzikos garsai, o miesto padangę nušvies išskirtinis lazerių pasirodymas.

Vakarą pradės žinomų atlikėjų iš Tauragės – Jomantės Šležaitės ir Liudo Mikalausko – koncertinis pasirodymas. Jau temstant estrados scenoje bus pristatytas krikščioniškos muzikos genijaus Michaelio W. Smitho muzikos albumas „Worship forever“. Koncerto metu nuskambės 12 nepakartojamo grožio kūrinių, kuriuos atliks Tauragės gospel choras „Gloria“, Karolio Variakojo diriguojamas Kauno simfoninis orkestras ir svečiai iš Lenkijos – Ostrūdos Piles kamerinis choras. Ypatingą atmosferą kurs šviesų ir lazerių šou.

Organizatorių teigimu, penktadienio vakaro koncertinė programa – miesto šventės akcentas. „Worship forever“ – visų laikų geriausias Michaelo W. Smitho muzikos albumas, kurio kūrinius atlikti išskirtinėmis teisėmis leista Tauragės gospel chorui „Gloria“. Aranžuotes Kauno simfoniniam orkestrui sukūrė pasaulinio garso kompozitorius Davidas Hamiltonas, kurio paslaugomis naudojasi tokie muzikos vardai kaip italų tenoras Andrea Bocelli.

Nuo džiazo iki gatvės teatro

Antrą kartą iš eilės miesto dienų dalimi taps ir Tarptautinis Tauragės džiazo festivalis, šiemet minintis dešimtmetį. Džiazo gerbėjai šventės metu galės mėgautis ne tik užsienio atlikėjų, bet ir augančių šalies talentų pasirodymais. Miesto dienų pradžią paskelbs svečių iš Latvijos – „Latvian Blues Band“ – atliekamas festivalio atidarymo koncertas. Šeštadienį pasirodymą surengs džiazuojantis jaunimas, kurį muzikos subtilybių mokė lietuvių džiazo kūrėjas, kompozitorius ir trombonininkas Jievaras Jasinskis.

Po jo iškart seks ne mažiau ypatingas vakaro koncertas su legendine visų laikų grupe „Hiperbolė“, Kastyčiu Kerbedžiu, Adrina ir elektroninės muzikos kūrėju Leon Somov.

Šeštadienį žiūrovai raginami nepraleisti Lenkijos KTO teatro spektaklio „Peregrinus“. Šis gatvės spektaklis pasakoja apie šiuolaikinio žmogaus kasdienybę, yra vizualiai neįprastas ir patrauklus, išsiskiria įdomia choreografija, kostiumais ir groteskišku pristatymu.

Tėvo dieną minės tradiciniu bėgimu

Sekmadienį tauragiškiai ir miesto svečiai kviečiami Tėvo dieną pažymėti simboliniu bėgimu.

Bėgti galės visi norintys – tiek sportuojantys, tiek pirmą kartą tam pasiryžtančios šeimos su mažyliais. Pastarieji laukiami mažųjų trasoje, kurios ilgis – 400 metrų. Suaugusieji galės rinktis ir įveikti vieną iš 3,3 km arba 10 km. trasų. Sekmadienio bėgimas, kaip ir visi Tauragės miesto dienų renginiai, – nemokami.

Tauragės miesto šventė šiemet rengiama gegužės 30 – birželio 2 dienomis. Daugiau informacijos apie renginius – programoje.

 

https://taurage.lt/wp-content/uploads/2024/05/Tauro-ragas-2024-2.pdf

Pranešimą paskelbė: Tauragės rajono savivaldybė
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-26 11:37
Laisvalaikis, pramogos, Kultūra
Renginio pradžia
2024-05-30, ketvirtadienis18:00
Renginio pabaiga
2024-06-02
Renginio vieta
Tauragė
pasidalinti
atgal