Dar didesnis dėmesys „Rimi“ darbuotojams – nuo piniginių išmokų iki įvairovės ir įtraukties užtikrinimo

Jau daugiau kaip 17 metų prekybos tinklas „Rimi Lietuva“ savo pavyzdžiu prisideda keisdamas įvairius visuomenės stereotipus ir nuostatas, kad kiekvienas dirbantis galėtų jaustis savimi. O šį pavasarį prekybos tinklas žengė dar vieną žingsnį didesnio darbuotojų pasitenkinimo link ir ėmė įgyvendinti naują socialinės politikos programą, kurios tikslas – užtikrinti paramą darbuotojams įvairiose gyvenimo situacijose, skatinti jų gerovę bei motyvaciją.

Pasak personalo vadovės Vaidos Kaikarienės, prekybos tinklas „Rimi“ yra įsipareigojusi kiekvienam darbuotojui, nepaisant jo darbo sutarties formos, vietos ar veiklos, stiprinti socialinę ir emocinę gerovę, įgyvendinti lygybės principą, pripažinti ir priimti įvairias tautybes, negalias, tikėjimus ar santykių formas.

Išmokas gaus dar daugiau darbuotojų

Nors ką tik įsidarbinęs ir su sunkumais susidūręs žmogus dažnai nedrįsta darbdavio prašyti paramos, pradėjęs dirbti „Rimi“ jis nuo pirmos darbo dienos gali pretenduoti į įvairias išmokas, nepriklausomai nuo darbo sutarties tipo. Šis pokytis reiškia didesnę paramą ir saugumą darbuotojams nuo jų prisijungimo prie įmonės.

Pasak V. Kaikarienės, siekdama užtikrinti, kad darbuotojai gautų panašias išmokų sumas, nepriklausomai nuo šalyje taikomų mokestinių taisyklių, „Rimi Baltic“ suvienodino išmokų dydį visose Baltijos šalyse. Taip pat buvo įdiegti papildomi socialinės paramos elementai, skirti įvairiems gyvenimo atvejams. Tai apima išmokas gimus vaikui, artimo giminaičio mirties atveju, dovanas išeinant į pensiją bei išmokas darbuotojo šeimai jo mirties atveju.

Ji priduria, kad nuo kovo 1 d. bendrovėje išplėstas ir pretenduojančiųjų į išmokas skaičius, taip pat suteikiama galimybė gauti vaiko išmoką ne tik biologiniams tėvams, tačiau ir įvaikinimo, laikinosios bei nuolatinės globos atvejais. Be to, išplėsta artimo giminaičio mirties sąvoka: išmokų galima tikėtis mirus motinai, tėvui (įskaitant įtėvius, globėjus, tėvų vaidmenį prisiimančius asmenis), vaikui (įvaikiui), broliui, seseriai ar sutuoktiniui.

„Rimi“ siekia pripažinti ir remti įvairias santykių formas, įskaitant partnerystę ar tėvų vaidmenį prisiimančius asmenis, todėl išmokos taikomos ir šiems asmenims, o darbuotojai gali prašyti tokių pačių laisvų dienų, kokios suteikiamos artimo giminaičio mirties atveju“, – patikslina V. Kaikarienė.

Kinta pasaulinės socialinės politikos tendencijos

Pasaulyje atsiranda vis daugiau tolerancijos: tiek vyriausybių, tiek daugelio įmonių politika skatina atsakingą verslą, taip pat vis daugiau dėmesio skiriama įvairovės ir įtraukties užtikrinimui darbo vietoje, palankumui visiems darbuotojams, įskaitant turinčius negalią, migrantus, LGBTQ+ asmenis bei kitas pažeidžiamas grupes.

Prekybos tinklo „Rimi Lietuva“ personalo vadovė Vaida Kaikarienė teigia, kad pasaulinės tendencijos nuolat kinta ir prisitaiko prie besikeičiančių visuomenės poreikių, demografinių pokyčių, technologijų plėtros ir kitų veiksnių.

„Čia gali jaustis savimi“ ar „atvira aplinka mūsų įmonėje“ nėra tik skambios frazės. Mes tuo tvirtai tikime, norime būti atsakingas, tvarus verslas ir prisidėti prie darbuotojų gerovės. Taigi, naujoji „Rimi Lietuva“ socialinė politika suteiks dar daugiau realių naudų, – sako V. Kaikarienė. – Mūsų stiprybė slypi įvairovėje: esame Lietuvos „Įvairovės chartijos“ ambasadoriai ir valdybos nariai, tikime, kad #AmžiusNesvarbu ir didžiuojamės ypač aukštais vertinimais lygių galimybių užtikrinimo srityje. Tikime, kad būdami atviri visiems, kuriame geriausią vietą dirbti savo darbuotojams.“

Šiemet jau antrą kartą „Rimi“ indėlį į darbuotojų gerovę įvertino ir nepriklausoma organizacija „Top Employers Institute“, kuri prekybos tinklui įteikė tarptautinį „Top darbdavio“ sertifikatą. Šis prestižinis įvertinimas įmonėms skiriamas už palankios ir saugios darbo aplinkos kūrimą, nuolatinį darbo sąlygų gerinimą ir visokeriopą rūpinimąsi savo organizacijos darbuotojų gerove. 

Įmonės stiprybė – įvairovėje

Kasmetinio ,,Rimi“ darbuotojų nuomonės tyrimo „SpICAp“ duomenimis, vienas iš aukščiausiai 2023 metais įvertintų indeksų – autentiškumas (vertinamas 94 balais). Pasak personalo vadovės, darbuotojai skatinami būti savimi ne tik savo artimųjų, draugų, bet ir ,,Rimi“ šeimos rate.

Pasak V. Kaikarienės, vienas iš tvarios organizacijos tikslų – kurti atvirą, tolerantišką, pasitikėjimą skatinančią darbo aplinką, kurioje kiekvienas darbuotojas galėtų būti savimi, nepriklausomai nuo savo amžiaus, rasės, kultūros, seksualinės orientacijos ar lytinės tapatybės.

„Tikime, kad šie socialinės politikos pokyčiai prisidės prie darbuotojų gerovės, motyvacijos ir bendros darbo aplinkos gerinimo. Įmonė toliau sieks stiprinti šią politiką, atsižvelgdama į darbuotojų poreikius ir visuomenės iššūkius“, – teigia Vaida Kaikarienė, „Rimi Lietuva“ personalo vadovė.

Pranešimą paskelbė: Integrity PR, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-27 11:49
Prekyba, Kiti pranešimai
Prisegti failai
pasidalinti
atgal