Europos Sąjungos Skaitmeninės Tapatybės Dėklė saugesniam ir efektyvesniam klientų aptarnavimui.

     FAA Capital MB ir Identity Lab UAB sutarė bendradarbiauti, pritaikant FAA Capital kuriamą
klientų aptarnavimo sistemą, naujai Europos Sąjungos Skaitmeninei Tapatybei ir kuriamai
Europos Sąjungos Skaitmeninės Tapatybės Dėklės (ES STD) ekosistemai.


2024 m. gegužės 21 d. - Vilnius, Lietuva – Finansų maklerio įmonės licencijos siekianti FAA Capital ir Identity Lab, paslaugas teikianti „SOVERIO“ prekės ženklu, besispecializuojanti
skaitmeninės tapatybės sprendimų kūrime, šiandien paskelbė apie savo naują strateginę
partnerystę. Šios partnerystės tikslas – pasinaudojant 2024 m. gegužės 20 d. įsigaliojusios naujos eIDAS reglamento (Nr. 910/2014) redakcijos suteikiamomis galimybėmis, sukurti pažangią investicinių paslaugų valdymo platformą, kuri pasižymėtų išskirtiniais saugumo standartais, bei geresne, nei įprasta, vartotojo patirtimi.


Europos Parlamento, Tarybos ir Komisijos paskelbtoje „Europos deklaracijoje dėl skaitmeninio dešimtmečio skaitmeninių teisių ir principų“ (OL C 23, 2023 1 23, p. 1.; toliau – deklaracija) pabrėžiama visų teisė naudotis skaitmeninėmis technologijomis, produktais ir paslaugomis, į kuriuos jau kūrimo etapu integruojamos saugos, patikimumo ir privatumo apsaugos funkcijos.
Tai apima užtikrinimą, kad visiems Sąjungoje gyvenantiems žmonėms būtų pasiūlytos galimybės naudotis prieinama, saugia ir patikima skaitmenine tapatybe, suteikiančia galimybę naudotis įvairiomis paslaugomis prisijungus ir neprisijungus prie interneto ir kuri būtų apsaugota nuo kibernetinio saugumo rizikos ir kibernetinių nusikaltimų, be kita ko, duomenų saugumo pažeidimų ir tapatybės vagystės ar manipuliavimo ja.


Suderinta skaitmeninės tapatybės ekosistema turėtų prisidėti prie skaitmeniniu požiūriu labiau
integruotos Sąjungos kūrimo mažinant skaitmenines kliūtis tarp valstybių narių ir įgalinant Sąjungos piliečius ir gyventojus Sąjungoje naudotis skaitmenizacijos teikiama nauda, kartu didinant skaidrumą ir stiprinant jų teisių apsaugą.


FAA Capital direktorius, Paulius Zujus teigia: „Mūsų prioritetas – klientų duomenų saugumas ir patikimumas. Bendradarbiaudami su Identity Lab (SOVERIO), mes siekiame sukurti ne tik
patogią, bet ir saugią investicinių paslaugų valdymo platformą, atitinkančią aukščiausius rinkos standartus.“


Identity Lab UAB (SOVERIO), vadovas Audrius Ramoška pritaria, kad „Ne tik finansinių paslaugų platformoms būtinas nepriekaištingas saugumas ir geresnė vartotojo patirtis, to reikia
absoliučiai visam verslui ar valstybės institucijoms. Verslas ir valstybės institucijos jau dabar turėtų pradėti ruoštis ir pasinaudoti galimybėms kurias suteikia naujoji ES skaitmeninė tapatybė.

FAA Capital ir Identity Lab tikisi, kad šis bendradarbiavimas suteiks reikšmingą postūmį
finansinių technologijų rinkoje ir padės formuoti naujus saugumo standartus investicinių
paslaugų valdymo srityje.


Apie FAA Capital MB
FAA Capital yra ambicinga įmonė, siekianti Finansų maklerio įmonės licencijos, kuri suteiks
galimybę teikti profesionalias investicines paslaugas plačiajai Lietuvos visuomenei. Šios
paslaugos galėtų padėti užtikrinti didesnį finansinį stabilumą Lietuvos piliečiams. Taip pat
siekiame aktyviai dalyvauti finansinio raštingumo ugdymo veiklose ir bendradarbiauti su „Finansinio raštingumo centru“, siekdami padidinti visuomenės žinias apie finansų valdymą ir investicijas.


Apie Identity Lab UAB
Identity Lab (SOVERIO) yra informacinių technologijų startuolis kurio kūrėjai yra patyrę
informacinių technologijų specialistai, turintys sėkmingo verslo patirties. SOVERIO teikia
informacinių sistemų projektavimo, kūrimo, diegimo, priežiūros ir pritaikymo paslaugas. Įmonės specializacija, su ES skaitmenine tapatybe susijusių sprendimų kūrimas ir pritaikymas, veiklos procesų skaitmenizavimas. Identity Lab, UAB yra Salesforce ISV partneris.

Pranešimą paskelbė: Faa capital
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-27 16:21
Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal