„Paysera“ vadovų komandą papildė kredito rinkos profesionalas Konstantinas Balakinas

Finansinių technologijų bendrovės „Paysera“ valdyba paskyrė trečiąjį generalinio direktoriaus pavaduotoją. Šias pareigas pradeda eiti daugiau nei 20 metų vadovo darbo patirtį finansų sektoriuje turintis Konstantinas Balakinas. Jo kandidatūrai pritarė Lietuvos bankas.

Tarp K. Balakino pagrindinių atsakomybių – superprogramėlės vystymas ir tarpusavio skolinimo platformos startas.

„Mūsų tikslas – kurti patogią finansinių ir nefinansinių paslaugų ekosistemą, t.y. superprogramėlę, kurioje klientai galėtų rasti tai, ko reikia kasdieniam gyvenimui. Šiemet integravome investavimo į NT projektus platformą „InRento“. Man prisijungus prie „Paysera“, pridėsime daugiau trečiųjų šalių paslaugų, pasiekiamų neišeinant iš aplikacijos”, – sako K. Balakinas.

Lietuvos bankas įmonei yra suteikęs tarpusavio skolinimo operatoriaus licenciją.

„Mano ilgametė patirtis vartojimo kredito srityje leis mums sėkmingai pradėti teikti tarpusavio skolinimo paslaugas „Paysera“ klientams. Įžengę į šią rinką, galėsime pasiūlyti jau praktiškai visas tradiciniams bankams būdingas paslaugas, išskyrus indėlius – t.y. pinigų pervedimus, mokėjimo korteles ir paskolas. Tuo pačiu išlaikysime „fintech“ įmonėms būdingą lankstumą ir greitį", – sako K. Balakinas.

K. Balakinas turi daugiau nei 25 metų vadovo darbo patirtį įvairiose finansų įstaigose ir asociacijose. Didžiąją karjeros dalį praleido vartojimo kredito ir lizingo sektoriuje.

Jis ėjo generalinio direktoriaus pavaduotojo pareigas bendrovėje „Mokilizingas“ (dabar – „Inbank“), buvo vienas iš „General Financing“ (dabar – GENERAL FINANCING BANKAS) įkūrėjų ir ilgametis direktorius. Be to, K. Balakinas yra Finco, Lietuvos vartojimo kredito įmones vienijančios asociacijos, bendraįkūrėjas. Jis taip pat buvo Eurofinas, Europos vartojimo kredito asociacijos, valdybos narys.

K. Balakinas Vilniaus universitete įgijo teisės magistro bei verslo administravimo laipsnius. Neseniai jis taip pat baigė patyrusiems vadovams skirtas „BMI Executive Institute“ studijas ir įgijo verslo administravimo magistro laipsnį Vytauto Didžiojo universitete.

„Konstantino patirtis ir įžvalgos vartojimo kredito bei apskritai finansų rinkose yra neįkainojamos. Jos padės mums dar labiau stiprinti pozicijas tarptautinėse rinkose bei plėstis naujose srityse”, – sako Marijus Plančiūnas, „Paysera“ generalinis direktorius.

Be K. Balakino, „Paysera“ vadovų komandoje taip pat dirba generalinio direktoriaus pavaduotojos Žydrūnė Putelytė ir dr. Justina Šidlauskienė.

Istoriškai „Paysera“ yra pirmoji elektroninių pinigų įstaiga (EPĮ) Lietuvoje. Naujausiais Lietuvos banko duomenimis, tai didžiausia EPĮ tiek pagal klientų sąskaitose laikomas pinigines lėšas, tiek pagal mokėjimo operacijų sumą.

Apie „Paysera“

2004 m. Vilniuje įkurta „Paysera“ yra finansinių technologijų bendrovė, kuri Europos e. parduotuvėms siūlo šimtus būdų priimti pirkėjų apmokėjimus už pirkinius. „Paysera“ taip pat teikia sąskaitos, pervedimų, valiutų keitimo, prekybos auksu ir kitas paslaugas.

Pranešimą paskelbė: Paysera LT, UAB