Prezidentas pasveikino Azerbaidžaną Respublikos įkūrimo metinių proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Azerbaidžano Prezidentą Ilhamą Aliyevą ir visus Azerbaidžano gyventojus Azerbaidžano Respublikos įkūrimo metinių proga.

Savo sveikinime šalies vadovas pabrėžė, jog Lietuva tvirtai remia Azerbaidžano nepriklausomybę, suverenitetą ir teritorinį vientisumą, bei teigia tikintis, kad Azerbaidžanas ir toliau įgyvendins šalies pažangą ir transformaciją lemiančias reformas.

„Labai svarbus Azerbaidžano ir Europos Sąjungos bendradarbiavimas – palaikome ir skatiname dar aktyvesnį Jūsų šalies ir ES dialogą. Šiuo metu, kai visas pasaulis susiduria su augančiais iššūkiais, o Rusija trečius metus tęsia plataus masto karą prieš Ukrainą, yra ypač svarbu didinti tarpusavio supratimą ir ieškoti sprendimų, siekiant išsaugoti tarptautinę tvarką ir didinti stabilumą“, – rašoma Lietuvos vadovo sveikinime.

Prezidentas palaiko Azerbaidžano pastangas siekiant taikos su Armėnija, nes, pasak Prezidento, tai yra istorinė proga susitarti dėl ilgalaikės taikos regione. „Noriu patikinti, kad Lietuva yra pasirengusi prisidėti prie pasitikėjimo stiprinimo Pietų Kaukaze. Esu tikras, kad dialogas ir derybos yra vienintelis kelias siekiant tvaraus sutarimo“, – teigė Lietuvos vadovas.

„Džiaugiuosi dvišaliais Lietuvos ir Azerbaidžano santykiais ir partneryste ekonomikos ir politikos srityse bei tikiu, kad turime potencialo juos plėtoti, ypač inovacijų ir aplinkosaugos srityse“, – teigė Prezidentas.

Prezidentas Azerbaidžano Prezidentui bei šalies gyventojams Nepriklausomybės dienos proga linkėjo taikos, gerovės ir klestėjimo.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-05-28 10:28