Prezidentas pasveikino Kroatiją Valstybės dienos proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pasveikino Kroatijos Respublikos Prezidentą Zoraną Milanovićių ir visus Kroatijos žmones 34-ųjų Valstybės dienos metinių proga.

„Džiaugiuosi dinamiškais Lietuvos ir Kroatijos dvišaliais santykiais. Siejami tų pačių vertybių ir bendrų tarptautinių įsipareigojimų, aktyviai puoselėjame ryšius saugumo, politikos ir ekonomikos srityse. Tikiu, kad ateityje dvišalį dialogą dar labiau išplėtosime“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas akcentavo sėkmingą Lietuvos ir Kroatijos bendradarbiavimą daugiašaliais formatais, tiek Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje, tiek ir Europos Sąjungoje. Šalies vadovas pabrėžė Kroatijos indėlį į Lietuvos ir viso Baltijos regiono bei rytinio NATO flango saugumą, taip pat šalies dalyvavimą NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje, kartu patikindamas, kad Lietuva ir ateityje bus pasirengusi užtikrinti visapuses sąlygas priimti Kroatijos karius Lietuvoje.

„Neturiu abejonių, kad ir toliau visomis išgalėmis remsime nuo Rusijos plataus masto karo kenčiančią Ukrainą. Tvirtai tikiu, kad galime ieškoti naujų bendrų paramos Ukrainai iniciatyvų, pasitelkdami savo stipriąsias puses ir patirtį, bendradarbiaudami tiek dvišaliu, tiek daugiašaliu lygmenimis“, – teigė Lietuvos vadovas.

Nacionalinės šventės proga Lietuvos vadovas visiems Kroatijos žmonėms palinkėjo visokeriopos sėkmės ir klestėjimo.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-30 08:47
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal