„Mars Lietuva“ pajamos 2023 metais augo 10,5 procento, iki 241,5 milijono eurų

Vieno didžiausių pasaulyje maisto koncernų „Mars Incorporated“ netiesiogiai valdoma Gargždų maisto gyvūnams augintiniams gamybos bendrovė „Mars Lietuva“ praėjusiais metais gavo 241,3 mln. eurų pajamų – 10,5 proc. daugiau nei 2022 metais. Bendrovė gamybos modernizavimui, plėtrai, inovacijoms bei aplinkosaugos projektams 2023 metais skyrė 16,9 mln. eurų.

Praėjusiais metais Gargžduose „Mars Lietuva“ pagamino 97 tūkst. tonų gyvūnams augintiniams skirtos produkcijos (palyginti su 2022 metais, apimtys sumažėjo 4 proc.). Beveik visa įmonės produkcija eksportuojama į 20 ES šalių, taip pat Jungtinę Karalystę, Šveicariją, Norvegiją, Turkiją, Ukrainą ir Australiją. Didžiausia dalis tenka Jungtinei Karalystei, kurios dalis bendroje pardavimo struktūroje sudaro 29 proc. 

„Metai buvo sėkmingi, nepaisant atslūgusios gyvūnų augintinių skaičiaus augimo bangos, pradėjusios kilti pirmaisiais pandemijos metais. Šiuo metu, rinkoje nusistovėjus natūraliam balansui, paklausa kiek sumažėjo, tad pernai gaminome mažiau, tačiau daugelyje eksporto rinkų fiksuotas bendras kainų lygio augimas bei susitelkimas į didesnės pridėtinės vertės produkciją mums padėjo išlaikyti teigiamą pajamų ir pelno dinamiką.  Nuoseklus premium segmento produkcijos paklausos augimas leidžia tikėtis gerų rezultatų ir ateityje, svarbu laiku pastebėti tendencijas ir investuoti į pokyčius bei naujausias technologijas“, - sakė „Mars Lietuva“ generalinė direktorė Aušra Žemaitienė.     

Pasak jos, įmonė šiemet planuoja apie 5 proc. siekiantį pajamų ir gamybos apimčių augimą.  Bendrovė planuoja, kad šiemet jos produkcijos savikaina augs dešimtadaliu, nemaža dalimi tai lems nuosekliai didinamas darbo užmokesčio bei naudų darbuotojams fondas.   

„Šiemet numatome ir gana reikšmingą investicijų apimčių didėjimą. Gamybos optimizavimo bei plėtros projektams numatyta skirti apie 23 mln. eurų.  Kaip ir kasmet, dalis investicijų bus skirta aplinkosaugos projektams, ypač daug dėmesio skiriant tvarios pakuotės kūrimui ir gamybai“, - pažymėjo A.Žemaitienė.   

2023 metais „Mars Lietuva“ tvarumo projektams skyrė 165 tūkst. eurų. 

Pakeitus akcininkų struktūrą, tiesioginė „Mars Lietuva“ akcininkė yra JAV kompanija „Wm Wrigley Jr. Company“, kuri yra „Mars“ koncerno dalis. Gargžduose veiklą vykdanti „Mars Lietuva“ gamykla veikia „Mars“ gyvūnų priežiūros segmento „Mars Petcare“ organizacijoje.

Apie „Mars Petcare“

Tai dalis „Mars, Incorporated“ – šeimai priklausančio ir daugiau nei šimtą metų skaičiuojančio verslo dalis, gaminanti įvairią produkciją ir siūlanti paslaugas žmonėms bei gyvūnams augintiniams, kuriuos žmonės myli. 85 000 darbuotojų, dirbančių „Mars Petcare“, yra pasišventę vienam tikslui: GERESNIS PASAULIS GYVŪNAMS AUGINTINIAMS. 75 m. patirtimi pagrįstas mūsų beveik 50 prekinių ženklų portfelis tarnauja pasaulio naminių gyvūnėlių sveikatos naudai ir mitybos poreikiams. Į jį įeina tokie ženklai, kaip  PEDIGREE®,WHISKAS®, ROYAL CANIN®, NUTRO™, GREENIES™, SHEBA®, CESAR®, IAMS™ ir EUKANUBA™, o taip pat ir „The WALTHAM Centre for Pet Nutrition“ , kuris jau daugiau nei 50 metų vykdo mokslinius tyrimus naminių gyvūnėlių mitybos ir sveikatos srityje. „Mars Petcare“ taip pat yra ir pirmaujantis gyvūnų sveikatos paslaugų teikėjas, turintis per 2 000 ligoninių naminiams gyvūnėliams, įskaitant  BANFIELD™, BLUEPEARL™, PET PARTNERS™, VCA™, Linnaeus ir  AniCura. Mes taip pat aktyviai dalyvaujame inovacijų ir technologijų naminiams gyvūnėliams srityje. Keletas pavyzdžių:  WISDOM PANEL™ genetinės sveikatos tikrinimas ir DNR tyrimai šunims,  WHISTLE™ GPS šunų sekiklis ir LEAP VENTURE STUDIO akseleratorius bei COMPANION FUND™ – programos, skatinančios naujoves ir pozityvias permainas augintinių priežiūros pramonėje. Kaip šeimos verslas besivadovaujantis savo principais turime privilegiją dirbti tam, kuo tikime, ir renkamės dirbti už GERESNĮ PASAULĮ GYVŪNAMS AUGINTINIAMS.

Pranešimą paskelbė: Fcomm, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-30 08:55
Pramonė, gamyba, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal