Inovacijų agentūra kviečia įmones dalyvauti tarptautiniuose renginiuose: jų išlaidoms padengti skirta 50 tūkst. eurų

Siekdama didinti Lietuvos verslų, kuriančių inovatyvias paslaugas, gaminius ar technologijas, konkurencingumą tarptautinėje rinkoje, Inovacijų agentūra kviečia juos pasinaudoti 50 tūkst. eurų finansavimo krepšeliu. Įmonės gali padengti būsimas ar patirtas išlaidas už dalyvavimą renginiuose, skirtuose susipažinti su tarptautinėmis mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų (MTEPI) programomis, ugdyti gebėjimus rengti tarptautinių projektų paraiškas, susirasti partnerių ar investuotojų.

„Vienas efektyviausių būdų Lietuvos įmonėms žengti į tarptautinę rinką – stiprinti verslo pozicijas globaliu mastu, dalyvauti tiksliniuose tinklaveikos renginiuose bei įsitraukti į mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų partnerystės tinklus. Šiuo finansavimu norime paskatinti mūsų šalies verslus įgyti tarptautinės patirties, didinti savo žinomumą bei sudaryti galimybes vystyti bendrus projektus, kurie ypač reikšmingi mūsų ekonomikai“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Inovacijų agentūros Inovacijų skatinimo skyriaus vadovo Manto Biekšos teigimu, suma, kuri gali būti finansuojama, svyruoja nuo 750 Eur iki 2440 Eur – priklauso nuo šalies, kurioje vyksta renginys. Gautą finansavimą įmonė gali panaudoti kelionės į užsienio valstybę, kurioje organizuojamas renginys, išlaidoms padengti, gyvenamosios vietos nuomai. Šios lėšos įmonėms suteikia papildomą paskatą įgyti tarptautinės patirties, kadangi savo resursų nuvykti į tarptautinius renginius, ypatingai smulkiesiems verslams, ne visada užtenka.

„2023-aisiais šiomis investicijomis pasinaudojo net 47 įmonės – daugiausia tai buvo lazerinių, optikos, maisto, sveikatos technologijų ir švariųjų technologijų sektoriaus atstovai. Kalbant apie šalis, į kurias praėjusiais metais dažniausiai vyko Lietuvos įmonės, būtų galima išskirti Vokietiją, Belgiją, Švediją ir Portugaliją – nors sąraše yra ir daugiau šalių, šiose vyko daugiausiai aktualių renginių“, – dalijasi M. Biekša ir džiaugiasi, jog šios investicijos jau padėjo Lietuvos įmonėms užmegzti vertingus kontaktus ir imtis bendrų projektų su užsienio partneriais.

Eksperto teigimu, įmonių, dalyvavusių užsienyje vykstančiuose renginiuose, sėkmės istorijas galima skirstyti į dvi kategorijas.

„Pirmoji – kai įmonės tarptautinių programų pristatymo renginiuose randa partnerius ir iš to gimsta pirmieji jų tarptautiniai projektai. Antroji – kai įmonės, kurios jau turi tarptautinės patirties, ieško naujų partnerių arba stiprina ryšius su esamais, prisijungia prie tarptautinio projekto arba netgi tampa jų lyderiais“, – pasakoja ekspertas.

Norėdamos gauti investicijas įmonės savo paraiškas gali teikti visus metus. Iš viso bendrai šiam finansavimo kvietimui, kurį administruoja Inovacijų agentūra, valstybė skiria 50 tūkst. eurų. Išsami informacija apie kvietimą skelbiama Inovacijų agentūros internetinėje svetainėje.

Pranešimą paskelbė: Inovacijų agentūra, Všį
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-30 09:34
Švietimas ir mokslas, Verslas, ekonomika, finansai
Prisegti failai
pasidalinti
atgal