Ant naujojo pašto ženklo – dešimtmetės piešinys su įamžintu augintiniu

Penktadienį, gegužės 31 d. Lietuvos paštas išleidžia dar vieną pašto ženklą, kurio autorius yra ne profesionalus menininkas, bet vaikas. Tai – buvusi Vilniaus darželio-mokyklos „Saulutė“ auklėtinė, dešimtmetė Kira Čaiko. Ji dalyvavo 2022 metų rudenį vykusiame konkurse, kurio metu 3-16 metų vaikai kviesti sukurti savąjį pašto ženklą tema „Mano augintinis“.

Naujojo pašto ženklo nominalas – 1,55 Eur, tiražas – 20 tūkst. vnt.

Minėtame konkurse dalyvavusius vaikų pašto ženklų piešinius vertino Pašto mokos ženklų leidybos komisija, atrinkusi tris laimėtojus. Pašto ženklas su pirmojo laimėtojo pasiūlytu piešiniu – triušiu – pasirodė praėjusiais metais.

Trečiąjį vaikų sukurtą pašto ženklą su augintiniu planuojama išleisti 2025 metais.

Pašto ženklą sukurti kvietęs Lietuvos paštas tokiu būdu ne tik siekė išlaisvinti vaikų kūrybiškumą, bet ir sudominti juos neretai egzotiškai skambančia filatelijos sritimi.

Kiekvienais metais Lietuvos paštas į apyvartą išleidžia apie 20-25 pašto mokos ženklus. Temas, kurios būna atvaizduojamos ant lietuviškų pašto ženklų, kasmet patvirtina Pašto mokos ženklų leidybos komisija. Pastaroji atrenka visai šaliai svarbius objektus, istorinių įvykių minėjimus ar reiškinius.

Naujausi pašto ženklų leidybos ir antspaudavimo planai yra skelbiami Lietuvos pašto tinklalapyje: https://www.post.lt/pasto-zenklu-leidybos-ir-antspaudavimi-planai

Pranešimą paskelbė: Lukas Zadarackas, AB Lietuvos paštas
2024-05-30 10:06
Kultūra, Verslas, ekonomika, finansai