Prezidentas suteikė aukštesniuosius laipsnius Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus auklėtiniams

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje suteikė aukštesniuosius laipsnius Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus auklėtiniams ir priėmė jų pasižadėjimus. Kadetų pasižadėjimo ceremonijoje dalyvavo 92 kadetai, 3 iš jų – licėjuje besimokantys kadetai iš Ukrainos.

Šalies vadovas pasidžiaugė tapęs liudininku, kaip išties neeilinės mokyklos auklėtiniai pasižadėjo prisidėti prie mūsų Tėvynės Lietuvos klestėjimo. Pasižadėjo ne tik mokslu, bet ir elgesiu rodyti pavyzdį vieni kitiems ir aplinkiniams.

„Pažadų gali būti pačių įvairiausių. Jūsų ištarti žodžiai – ypatingi, nes nukreipti į bendrąjį gėrį, mūsų tautos gerovę ir saugesnę, turtingesnę, ramesnę ateitį. Nuoširdžiai tikiuosi, kad, kartą pažadėję, kiekvienas šį įsipareigojimą visur nešiosite kaip garbės ženklą“, – kreipdamasis į kadetus sakė valstybės vadovas.

Prezidentas pabrėžė, kad kokybiškas išsilavinimas ir unikalūs įgūdžiai, kurių kadetai įgis Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjuje, tarnaus ne tik tolesniam gyvenimui mūsų visuomenėje, bet ir krašto gynybai.

„Ką išmoksite ir kaip tai vėliau panaudosite, labai priklausys nuo Jūsų pačių. Šiandien turite galimybę tobulėti kaip visapusiškos asmenybės – pasinaudokite ja. Pilnomis rieškučiomis semkite ne tik žinias, bet ir atsakomybę, drąsą, kritinį mąstymą, meilę Tėvynei. Savyje ugdykite atjautos ir pareigos bendruomenei dvasią“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas dėkojo kadetams ir jų pedagogams bei palinkėjo stiprinti Lietuvą ir prisidėti prie gražesnės mūsų tautos ateities.

Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjuje mokosi 280 moksleivių. Mokyklos veikla pradėta 1994 metais, kuomet įkurtas jaunojo kario būrelis išaugo iki licėjaus. Čia vykdomos pagrindinio, vidurinio ir neformaliojo ugdymo kartu su teisės ir karybos pagrindų mokymu programos. Mokyklos veikla grindžiama sausumos kadetų ugdymo sistema.

Šventėje dalyvavo atstovai iš Krašto apsaugos ministerijos, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Kauno miesto savivaldybės, Lietuvos kariuomenės, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos, Lietuvos šaulių sąjungos, NATO pajėgų karinių vienetų, dislokuotų Lietuvoje, taip pat socialiniai partneriai iš Ukrainos ir Lenkijos.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-30 12:33
Švietimas ir mokslas, Politika
pasidalinti
atgal