Ukrainiečių verslo pradžios – tikri atvejai rodo, kad kūrėjos nori daugiau dėmesio skirti vaikų priežiūros ir darbo pusiausvyrai, ieško individualių konsultacijų ir bendruomenės

Kaip ukrainietei pradėti verslą Lietuvoje? Nors iššūkių skirtinguose verslo sektoriuose netrūksta, tačiau daugėja verslumo įgūdžius stiprinančių iniciatyvų, ir ne tik šalies sostinėje. Verslumo galimybių mugė Kaune kviečia visus laisvai samdomus darbuotojus, verslo kelią pradedančias moteris verslininkes ir startuolių entuziastus prisijungti prie renginio, skirto padėti įgyvendinti verslo siekius. Renginys vyks 2024 m. birželio 3 d. Tech-Park Kaunas startuolių bendruomenėje, K. Baršausko g. 59 Kaune.

„Mugė yra unikali platforma visiems, norintiems įgyvendinti savo verslo idėjas ir susitikti su juos remiančia bendruomene. Labai svarbu būti apsuptam stiprių lyderių, kurie nori tapti verslumo mentoriais ir pasidalyti pakilimais bei nuosmukiais“, – sako Živilė Paužaitė, viena iš pagrindinių organizatorių, Tech-Park Kaunas kokybės vadovė ir „Interreg BJR“ programos „BSI_4Women“ projekto verslo inkubavimo programos atstovė.     

Dalyviai turės galimybę konsultuotis su ekspertais įvairiais verslo pradžios ir plėtros aspektais – nuo įmonės steigimo ir naujų klientų pritraukimo iki rinkodaros strategijų tobulinimo. Šis renginys žada suteikti jums žinių ir ryšių, kurie padės sėkmingai orientuotis verslumo srityje.  „Visos kūrėjos turi unikalias istorijas, kaip atvyko į Lietuvą, adaptavosi ir atrado savo kelią. Tačiau realūs moterų verslininkių atvejai rodo, kad veiklos pradžioje pirmieji iššūkiai būna labai panašūs. Bendravimas su bendraminčiais ir ekspertais, pasikeitimas patirtimi gali paskatinti naujas idėjas ir bendradarbiavimą“, – sako kita pagrindinių organizatorių, „Ukreate Hub“ projektų koordinatorė Kseniia Nezhyva.  

Tech-Park Kaunas, „Ukreate Hub“, Pabėgėlių taryba Lietuvoje bei labdaros ir paramos fondas „Frida“ suvienijo jėgas, kad pristatytų verslo paramos priemones ir iniciatyvas pradedantiesiems verslininkams. Moterys, kurios jau prisijungė prie jų iniciatyvų, mano, kad tai vertinga verslo augimo patirtis.  

„Galėsite susitikti ir diskutuoti su tikrais praktikais. Pavyzdžiui, Svitlanos kelionė Vilniuje prasidėjo su trukdžiais. Išgyvenusi bombardavimą ir viską praradusi Mariupolyje, Svitlana rado jėgų sukurti kažką naujo. Jai teko iš naujo išmokti vaikščioti, gyventi ir bendrauti. Šiandien Svitlana dalyvauja „Ukreate Hub“ moterų verslumo programoje ir mokosi, kaip savo aistrą gaminti zefyrus paversti verslumu“, – priduria „Ukreate Hub“ moterų verslumo programos koordinatorė Kateryna Okhotnyk.   

Be konsultacijų, speciali mugės erdvė kvies verslų kūrėjas pristatyti produktus bei paslaugas. Tai išskirtinė galimybė pasidalinti kūryba su platesne auditorija ir gauti vertingų atsiliepimų. Čia dalyvaus įvairių šalies verslo paramos organizacijų atstovai bei konsultantai, su kuriais bus galima aptarti konkretiems poreikiams pritaikytus sprendimus.   

„Pastebime, kad reikia ukrainietės vertina individualias konsultacijas ir mato poreikį aptarti individualius iššūkius. Dėl šios priežasties prie mūsų prisijungs Inovacijų agentūros, „ChangeMakers'ON“, VDU Teisės klinikos, Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos ekspertai, kurie pateiks atsakymus į aktualius klausimus", – sako Vaiva Kelmelytė, Tech-Park Kaunas veiklos organizavimo departamento direktorė, „Interreg BJR“ programos „BSI_4Women“ projekto atstovė.  

Visus dalyvius kviečiame registruotis iki birželio 1 d. imtinai: https://forms.office.com/e/GGBWKk9F9e 

Pranešimą paskelbė: VšĮ Kauno mokslo ir technologijų parkas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-05-31 08:00
Švietimas ir mokslas, Verslas, ekonomika, finansai
Prisegti failai
pasidalinti
atgal