Didžiausia daugiasluoksnių statybinių plokščių gamintoja Baltijos šalyse „Tenax Panel“ atidarė naują gamyklą Latvijoje

Didžiausia daugiasluoksnių statybinių plokščių gamintoja Baltijos šalyse ir viena didžiausių Šiaurės šalyse „Tenax Panel“  Duobelėje, Latvijoje atidarė naują daugiasluoksnių plokščių ir šiluminės izoliacijos medžiagų gamyklą šalia jau daugiau nei dvidešimt metų sėkmingai veikiančios pirmosios. Į gamyklos statybą ir įrengimus investuota 13 mln. eurų. Planuojama, kad plėtra leis dvigubai padidinti eksportuojamų plokščių kiekį. Ankščiau per metus pagamindavusi 0,5 mln. kv. metrų, dabar atidariusi gamyklą bendrovė vien šiemet šį skaičių planuoja padvigubinti – pagaminti milijoną. Kitais metais planai dar ambicingesni – tikslas pagaminti 1,5 mln. kv. metrų plokščių.

Jau šiuo metu 75 % įmonės produkcijos eksportuojame į Šiaurės Europos rinkas. Matome, kad aukštesnę paklausą lemia gamybos procese įdiegti tvarumo kriterijai. Nauji gamybiniai pajėgumai ateinančiais metais „Tenax Panel“ leis ne tik padidinti eksporto dalį, bet ir įžengti į naujas rinkas“, – sako „Tenax Panel“ direktorius Egils Novickis.

2023 m. pasiekusi 23,9 mln. eurų apyvartą, 2024 metais bendrovė planuoja ją padidinti dar 34 procentais ir viršyti 32 mln. eurų.

Anot įmonės vadovo, gamyklos tikslas – būti pramonės lyderiais, ne tik gaminant daugiau ir efektyviau, bet ir dirbant tvariau bei kuriant naujus ekologiškus produktus. Jis tiki, kad toks požiūris gerina bendrą Latvijos statybų pramonės kokybę ir kartu tai yra svarbus veiksnys įmonės partneriams Šiaurės šalyse – Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Islandijoje, Danijoje, Lietuvoje ir Estijoje.

Naujai atidaryta gamykla yra įsikūrusi greta esamos – Duobelėje. Tai leis darbus vykdyti keliomis pamainomis ir tuo pat metu kurti naujus produktus. Tokia „Tenax Panel“ plėtra regione kuria naujas darbo vietas. Naujoje gamykloje bus įdarbinta per 30 naujų darbuotojų, iš viso įmonių grupėje dirba 180 specialistų. Be įprastų daugiasluoksnių plokščių, įmonė pradės gaminti naujo tipo produktą – plokštes pastatų renovacijai ir ekologiškas plokštes, pagamintas naudojant perdirbtas medžiagas.

Bendrovės veikla labiausiai yra orientuota į aplinkos kokybės gerinimą Latvijos ir kitų pasaulio šalių rinkoje siūlant energiją taupančius statybos produktus, siekiant užtikrinti efektyvų energijos vartojimą.

Iš investuotų trylikos milijonų eurų dalis – nuosavos investicijos, dalis finansuota Europos regioninės plėtros fondo (ERPF), dalis lėšų iš „Swedbank AB“.

Įmonės gaminami produktai yra paklausūs vidaus ir eksporto rinkose, kadangi šios plokštės yra lengvai pritaikomos pagal individualius poreikius. Daugiasluoksnės plokštės gaminamos įvairaus storio, su įvairiais šilumos izoliacijos tarpsluoksniais, šoninių kraštų sujungimais ir plieno dangos sluoksnio profiliais, tai ypač pagerina konstrukcijos funkcines savybes ir išvaizdą. Įmonė teikia inžinerinę pagalbą statybų metu, užtikrina aukštą produktų funkcionalumą, trumpus gamybos ir pristatymo terminus.

„Tenax Panel“ priklauso įmonių grupei „Tenax Group“, kurios istorija prasidėjo 1991 metais Duobelėje. Šiuo metu tai Latvijos kapitalo įmonė, kurios vienintelis savininkas yra Nikolajs Kurma. Įmonių grupę sudaro „Tenax Ltd“, „Tenax Panel Ltd“, „Tenapors Ltd“  ir „Tenax Install Ltd“, kur iš viso dirba 180 žmonės. 2023 metais įmonių grupė pasiekė 46 milijonų eurų apyvartą. Šiuo metu „Tenax Panel” yra didžiausias daugiasluoksnių statybinių plokščių gamintojas Baltijos šalyse ir lyderis tarp Šiaurės šalių gamintojų, taip pat viena didžiausių Latvijos statybinių medžiagų eksportuotojų.

Pranešimą paskelbė: Komunikacijos agentūra „23:45 agency"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai žiniasklaidai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal