Tarpparlamentinių ryšių su Austrijos Respublika grupės delegacijos vizitas Austrijoje prieš Europos Parlamento rinkimus: reikia mokytis iš istorijos

2024 m. gegužės 31 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

2024 m. gegužės 26–29 d. Tarpparlamentinių ryšių su Austrijos Respublika grupės pirmininkė Vilija Aleknaitė Abramikienė (delegacijos vadovė), grupės pirmininko pavaduotojas Algimantas Dumbrava ir grupės narys Vilius Semeška lankėsi Zalcburge ir Vienoje.

Seimo nariai dalyvavo parodos „Po svetimu dangumi“, skirtos Lietuvos Respublikos ir Austrijos Respublikos diplomatinių santykių 100-mečiui, pristatyme Zalcburgo Landtage.

Delegacijos vadovė atkreipė susirinkusiųjų dėmesį, jog Sovietų Sąjunga vykdė represijas ir civilių gyventojų tremtis ne karo metu, bet jam pasibaigus ir įtvirtinus sovietų valdžią aneksuotose valstybėse. Todėl ir Ukrainai negali būti priimtina taika Rusijos sąlygomis. Pax Russa negali atnešti nei tikros taikos, nei laisvės, nei ramybės Ukrainos žmonėms.

Zalcburgo Landtago Pirmininkė dr. Brigitta Pallauf pabrėžė, kad apie tragišką lietuvių tautos patirtį bylojanti ekspozicija kelia rimtus klausimus Europos dabarčiai.

Susitikimuose su Zalcburgo žemės parlamento ir Austrijos parlamento Parlamentinės ryšių su Baltijos valstybėmis grupės ir Užsienio reikalų komiteto nariais didelis dėmesys buvo skiriamas kovai su dezinformacija, kaip Europos visuomenių klaidinimo ir skaldymo įrankiu, bei galimam valstybių bendradarbiavimui dalinantis gerąja patirtimi. Vyko diskusija su įvairių Austrijos politinių partijų atstovais Europos saugumo stiprinimo ir pagalbos Ukrainai klausimu. Seimo delegacijos nariai pabrėžė Lietuvos narystės Europos Sąjungoje sėkmę ir būtinybę tęsti ES plėtrą, stiprinant demokratiją ir bendras Europos vertybes.

Tai – svarbios temos rengiantis Europos Parlamento rinkimams, kurie Austrijoje ir Lietuvoje vyks birželio 9 d.

Daugiau informacijos:

Seimo narė Vilija Aleknaitė Abramikienė