Prezidentas ir pirmoji ponia kartu su vaikais dalyvavo Olimpiniame piknike

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė penktadienį kartu su mažaisiais sporto entuziastais dalyvavo Prezidentūros vidiniame parke surengtame tradiciniame Olimpiniame piknike.

Pirmoji šalies pora kartu su vaikais, jų tėvais ir mokytojais įsitraukė į įvairias sporto veiklas bei užduotis. Pikniko dalyviai taip pat turėjo galimybę pabendrauti su Lietuvos olimpiečiais.

„Mes esame čia, nes mums visiems patinka aktyviai leisti laiką ir sportuoti. Mes suprantame, kad tai ne tik smagu, bet ir sveika. Sportuodami mes kartu augame, stiprėjame ir buriamės į vieną tvirtą, didelę, sveikai gyvenančią, laimingą bendruomenę“, – sakė D. Nausėdienė.

Prezidentas G. Nausėda padėkojo mažiesiems sporto entuziastams už energiją, pastangas ir palinkėjo sportuoti – bent po truputį kiekvieną dieną.

Pirmosios ponios ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) globojama iniciatyva šiemet sukvietė apie 400 žmonių: vaikų ir juos lydinčių pedagogų. Olimpinio pikniko dalyviai buvo apdovanoti medaliais ir specialiaisiais prizais.

Olimpinis piknikas yra fizinio raštingumo ugdymo nuo mažumės iniciatyvos dalis. Jos tikslas – siekti, kad kuo daugiau vaikų atrastų judėjimo džiaugsmą, pamėgtų sportą ir fizinę veiklą, suprastų jos teikiamą naudą ne tik fizinei, bet ir psichinei sveikatai.

Fizinis aktyvumas ir sporto veiklos ne tik ugdo supratimą apie sveiką gyvenseną, bet ir gerina bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, moko pagarbos vienas kitam ir aplinkiniams, stiprina jaunosios kartos pilietiškumo dvasią. Vaikai taip pat susipažįsta su olimpinio sporto vertybėmis, tokiomis kaip draugystė, sąžininga kova, pagarba, atkaklumas ir komandinis darbas, kurios svarbios ne tik sporte, bet ir kasdieniame gyvenime.

Olimpiniame piknike taip pat dalyvavo LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Ukrainos olimpinio komiteto viceprezidentė Marija Bulatova, olimpiečiai Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Mindaugas Griškonis.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-05-31 16:21