Prezidentas pasveikino Italiją nacionalinės šventės proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį pasveikino Italijos Prezidentą Sergio Mattarella ir visus Italijos žmones nacionalinės šventės – Festa della Repubblicaproga.

Valstybės vadovas pabrėžė labai vertinantis ilgamečius Lietuvos ir Italijos politinius, ekonominius ir kultūrinius saitus, besitęsiančius nuo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikų. Pasak Prezidento, šiandien šalys aktyviai bendradarbiauja tiek dvišaliu lygiu, tiek Europos Sąjungoje ir Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje. Taip pat, pažymėjo šalies vadovas, itin svarbus Italijos vaidmuo sprendžiant pasaulinio masto iššūkius pirmininkaujant Didžiajam septynetui.

„Noriu padėkoti Jums už Italijos svarų indėlį į Baltijos regiono ir viso NATO rytinio flango saugumą. Italijos kariai dalyvauja NATO priešakinių pajėgų batalione ir oro policijos misijose Baltijos šalyse. Labai svarbi Aljanso vienybė, atsakant į saugumo iššūkius Europoje. Esu įsitikinęs, kad spręsdami pagrindinį iššūkį – trečius metus Rusijos tęsiamą karą prieš Ukrainą – ir toliau nepailsime teikti visapusišką būtiną paramą Ukrainai“, – rašoma Lietuvos vadovo sveikinime.

Prezidentas pasidžiaugė vis glaudesniais Lietuvos ir Italijos ryšiais ekonomikos, gynybos ir saugumo, mokslo, kultūros srityse, taip pat, naudodamasis proga, padėkojo Italijos vadovui už šiltą sveikinimą išrinkimo antrajai kadencijai proga. „Tvirtai tikiu, kad tęsime sėkmingus darbus ir bendradarbiavimą dėl visokeriopo mūsų valstybių stiprinimo ir gerovės“, – teigė Lietuvos vadovas.

Nacionalinės šventės proga visiems Italijos žmonėms Prezidentas palinkėjo sėkmės ir klestėjimo.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-06-02 08:00