Jau 100 -sis Pirmadienio mitingas vyks birželio 3 d. 18.30 Katedros aikštėje, prie paminklo Lietuvos Didžiajam kunigaikščiui Gediminui!

Šio mitingo tema nepaprastai svarbi mums patiems Lietuvoje. Daugiau nei penkiasdešimt Lietuvos įmonių apeidamos sankcijas Rusijai toliau tęsia biznį su šią blogio valstybę, taip finansuodami karą prieš Ukrainą. Kraujas taip pat yra ir ant jų rankų. Šio mitingo šūkis: „Verslas švariomis rankomis. Laikas drausti kruviną Lietuvos įmonių biznį su Rusija!".

Būtina remti verslo švarių rankų politiką Lietuvoje. Tokių įmonių yra didžioji dauguma, todėl statysime iš kubų simbolinę baltą švaraus Lietuvos verslo sieną, ant kurios matysime pavadinimus Lietuvos verslo įmonių remiančių Ukrainą. Tarp jų vienas kubas bus raudonas.

Pirmadienio mitingas transliuojamas tiesiogiai per Arkadijus Vinokuras FB. Kiekvieną mitingą žiūri nuo 1 000 žmonių. Dar apie 15 000 stebi kas savaitę FB paskyroje. Apie Pirmadienio mitingų svečius visai Lietuvos žiniasklaidai platina BNS žinių agentūra.

100-jį Pirmadienio mitingą remia Lietuvos pramonininkų konfederacija, Šiaurės Taryba ir Švedijos ambasada

Apie Pirmadienio mitingus: virš 45 000 žmonių mitinguose dalyvavo gyvai. Virš 2 000 žmonių žiūri kiekvieną mitingą tiesiogiai internetu, tai apie 8000 žiūrovų per mėnesį. Apie 60 000 gauna info apie įvykius Ukrainoje, Lietuvoje ir pasaulyje per mėnesį vien tik per mano FB. Virš 600 svečių kalbėjo mitinguose: 33 šalių ambasadoriai, du prezidentai, visas politinis Lietuvos elitas, visuomenininkai, menininkai, dainininkai, paramos Ukrainai organizacijos, Ukrainos politikai, ukrainiečiai kariai gyvai ir iš fronto nuotoliniu. Europos ir JAV žiniasklaida domėjosi ir domisi Pirmadienio mitingais. Ukrainos prezidentas V. Zelenskis padovanojo Pirmadienio mitingams jo pasirašytą Ukrainos vėliavą.


Pirmadienio mitingo dalyviai:


Emanuelis Zingeris šios temos iniciatorius. Lietuvos Seimo delegacijos Europos Tarybos asamblėjoje vadovas. Europos Tarybos asamblėjos žmogaus teisių gynėjų vyriausias pranešėjas.

Vidmantas Januliavičius Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas

Anatoli Kinakh Ukrainos pramonininkų ir verslininkų lygos prezidentas. Buvęs Ukrainos Ministras Pirmininkas. (Iš Kijevo. Video įrašas).

Viktor Hamotskyi– Ukrainos ambasadoriaus Lietuvai pavaduotojas

Lars Wahlund – Švedijos ambasadorius Lietuvai

Dovilė Šakalienė – LR Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė

Aleksej Gončerenko – Ukrainos Aukščiausios Rados Užsienio reikalų komiteto narys (nuotoliniu video iš Odesos)

Šarlis Mišelis –Europos Tarybos pirmininkas. Nuotoliniu video.


Dainuos: Ukrainos dainininkė Valeriya Kutcherenko

Pirmadienio mitingus veda Arkadijus Vinokuras.

Pirmadienio mitingų koordinatorė Auksė Dransard.

Pirmadienio mitingo vertėjas Ruslanas Skrobacas

Pirmadienio mitingų fotografas Nail Garejev.



Pranešimą paskelbė: Arkadijaus Vinokuro Individuali veikla
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-03 07:40
Politika, Krašto apsauga, saugumas
pasidalinti
atgal