Seimo nario M. Puidoko pranešimas: „Išvykau į Vengriją palaikyti V. Orbaną ir taiką“

2024 m. birželio 3 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

Seimo narys Mindaugas Puidokas birželio 1 dieną dalyvavo Vengrijoje, Budapešte, 500 000 žmonių subūrusioje Taikos eisenoje. Šioje eisenoje dalyvavo žmonės iš visos Europos, kitų pasaulio valstybių. Renginyje kalbą pasakė ir buvusio JAV Prezidento Donaldo Trumpo sąjungininkas, Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas.

Seimo narys dr. M. Puidokas teigia: „Palaikau Viktorą Orbaną ir jo idėjas dėl taikos skubaus siekio! Jis teisus, kad dabar pasaulis yra stumiamas link trečiojo pasaulinio karo. Lietuvą dabar valdanti Seimo dauguma savo sprendimais dėl Lietuvos karių siuntimo į Ukrainą provokuoja dar didesnio karo kilimą Europoje. Taip kyla grėsmė Lietuvos žmonėms, nes mūsų šalis greitai gali tapti karo dalyve. Taikos eisena buvo puiki proga pasakyti NE KARUI ir TAIP TAIKAI. Eisenoje sutikome bendražygius iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Slovakijos, Prancūzijos, Nyderlandų, Italijos, Čekijos, Serbijos, Kroatijos, JAV, Australijos ir, žinoma, daug mus šiltai priėmusių vengrų!“

M. Puidokas kartu su Lietuvos delegacija užmezgė ryšius su pagrindiniu Taikos eisenos organizatoriumi dr. Zoltanu Lomniciu (Zoltán Lomnici) ir su Vengriją valdančios Fidesz partijos atstovais. Taip pat buvo užmegzti ryšiai su Taikos eisenoje dalyvavusiais Europos Parlamento ir skirtingų šalių parlamentų nariais, kurie priklauso patriotinėms politinėms jėgoms.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas

Dr. Mindaugas Puidokas

Tel. (8 5) 209 6625

Mob. +370 668 42012

El. p. [email protected]

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-03 09:14
Politika
pasidalinti
atgal