Į VU atvyksta garsus astrofizikas, Europos Pietų observatorijos vadovas Xavieras Barconsas

Į Vilniaus universitetą (VU) atvyksta garsus astrofizikas, Europos Pietų observatorijos (European Southern Observatory, ESO) generalinis direktorius profesorius Xavieras Barconsas.

Birželio 14 d. 10 val. Ispanijos nacionalinės mokslo tarybos (Consejo Superior de Investigaciones Científicas, CSIC) parodos „Un Universo de Luz“ („Šviesos visata“) atidarymas VU centriniuose rūmuose (Universiteto g. 3). Atidaryme taip pat dalyvaus ir pagrindinio Europos astronomijos mokslinio žurnalo „Astronomy and Astrophysics“ Direktorių tarybos nariai.

10.30 val. vyks atvira paskaita „ESO: 60 metų astronomijos laimėjimų ir žvilgsnis į ateitį“ („ESO: 60 Years of Astronomy Breakthroughs and Looking Forward“) Universiteto centriniuose rūmuose (Aula Parva). Klausimų-atsakymų sesiją moderuos profesorė Gražina Tautvaišienė.

Pranešimą paskelbė: Vilniaus universitetas
2024-06-03 12:00
Švietimas ir mokslas
Renginio pradžia