Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas sveikins renginio „Lietuvos vaikų balsas“ dalyvius – svajonės suteikia sparnus

2024 m. birželio 4 d. pranešimas žiniasklaidai       

   

Seimo Žmogaus teisių komitetas (ŽTK) yra kasmetinio renginio „Lietuvos vaikų balsas“ ir jo baigiamosios konferencijos partneris. Šiemet konferencija vyks birželio 5 d. Mykolo Romerio universitete.

Renginio „Lietuvos vaikų balsas“ platformoje jau septintus metus vaikai yra kviečiami dalyvauti pranešimų ir (arba) piešinių ir (arba) vaizdo klipų konkursuose, kurių tikslas – suteikti vaikui galimybę kūrybinėmis ir meninėmis priemonėmis išsakyti savo nuomonę, kaip išlikti žmogumi technologijų ir automatizacijos pasaulyje, kaip išsaugoti gebėjimą mylėti, rūpintis vienas kitu, kurti, ieškoti prasmės ir savo vertės. Renginio idėja paremta Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencija, kurios 12 straipsnis numato, kad valstybės dalyvės garantuoja vaikui, sugebančiam suformuluoti savo pažiūras, teisę laisvai jas reikšti visais su juo susijusiais klausimais, o 13 straipsnis įtvirtina vaiko teisę reikšti savo nuomonę jam priimtinais būdais. Šių metų konkurso ir konferencijos tema – „Esu žmogus, ne robotas“.

ŽTK pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius, kaip ir ankstesniais metais, pasveikins konferenciją. T.V Raskevičius pastebi, kad kiekvieną dieną susiduriame su naujovėmis, kurios palengvina rutiną, tačiau tai priverčia susimąstyti ir apie tai, kad su šia pažanga žmonėms kyla pavojus vis labiau tolti vienam nuo kito. Pasak Komiteto pirmininko, „vaikiškas smalsumas, kūrybingumas ir tyras tikėjimas, kad nieko nėra neįmanomo, yra tos jėgos, kurios skatina rūpintis vienas kitu ir siekti naujų aukštumų“.

ŽTK yra paskyręs ir prizus tam tikrų kategorijų kūrybinių konkursų laimėtojams. Renginyje įprastai yra apdovanojami vaikai trijose amžiaus grupėse – pranešimų, piešinių ir vaizdo klipų konkursuose. Baigiamojoje konferencijoje demonstruojami nugalėtojų darbai, skaitomi pranešimai visuomet nustebina netikėtomis, kūrybingomis ir brandžiomis vaikų idėjomis.

Konferenciją pagyvins Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinės grupės „Sun Jazz“ pasirodymas.

Pagrindinis renginio organizatorius – Mykolo Romerio universiteto Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto Edukologijos ir socialinio darbo institutas.

                     

Renginį galite stebėti ČIA.

Konferencijos darbotvarkę rasite ČIA.

                       

Parengė ir daugiau informacijos suteiks:

Seimo Žmogaus teisių komiteto biuro patarėja

Eglė Lukšienė, el. p. [email protected], tel. (8 5)209 6809      

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-04 15:34
Politika
pasidalinti
atgal