Dėl Konkurencijos tarybos pranešimo apie vykdytą tyrimą. UAB „Giantera“ pranešimas žiniasklaidai

Dėl Konkurencijos tarybos pranešimo apie vykdytą tyrimą

Panešimas apie galimą įstatymo pažeidimą UAB „Giantera“ pasiekė vakar, birželio 3 dieną popiet. Pranešimo apimtis – 88 puslapiai.

Apie vykusį tyrimą įmonė buvo informuota, nuo 2022 metų gegužės – ilgiau nei dvejus metus bendradarbiavo su Konkurencijos taryba, teikė visus prašomus ir reikalingus dokumentus.

UAB „Giantera“ Konkurencijos tarybai siūlė papildomas technologines priemones, įskaitant elektroninio pašto ir skambučių turinio analizę dirbtinio intelekto pagalba, kurios padėtų ateityje išvengti tokių nesusipratimų ir interpretacijų, tačiau palaikymo iš Konkurencijos tarybos nesulaukėme.

UAB „Giantera“ kategoriškai nesutinka su pranešime įvardytais kaltinimais dėl kartelinio susitarimo – tokia veikla nebuvo vykdoma.

Stebina, kad informacija paviešinta dar neturint galutinio sprendimo, t. y. nesilaikant nekaltumo prezumpcijos, nepalikus pakankamai laiko įmonei susipažinti su 88 psl. Konkurencijos tarybos parengtu pranešimu.

Tai nėra nuosprendis ar kaltės pripažinimas, o tik informacija apie  įtarimus, kurie nebūtinai pasitvirtins. Tokių kaltinimų paskelbimas, kol kaltė nėra įrodyta, daro didžiulę žalą tiek įmonės, tiek atstovaujamo prekės ženklo reputacijai.

UAB „Giantera“ pagrindinis akcininkas Gintaras Miežis

Pranešimą paskelbė: UAB GIANTERA
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-04 16:03
Sveikata, grožis, Prekyba
Prisegti failai
pasidalinti
atgal