Šalies vadovas pasveikino Daniją Konstitucijos dienos proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pasveikino Danijos karalių Frederiką X ir visus Danijos žmones 175-ųjų Konstitucijos dienos metinių proga.

Valstybės vadovo teigimu, Lietuva ir Danija yra šalys, vienijamos bendrų tikslų ir tvirtai ginančios europietiškas vertybes. „Šiemet, kai Lietuva švenčia narystės Europos Sąjungoje dvidešimtmetį, ypač šiltai prisimename tokią svarbią Jūsų šalies paramą ir visokeriopą pagalbą Lietuvai stojant į ES. Vertinu tai, kad šiandien kartu ir toliau puoselėjame tuos pačius idealus ir principus siekdami užbaigti pradėtą Europos vienijimosi procesą“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Pasak šalies vadovo, esame dėkingi už tai, kad Danija, kaip tvirta sąjungininkė Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje, aktyviai dalyvauja Baltijos oro policijos misijose bei kitais būdais svariai prisideda prie Baltijos šalių saugumo stiprinimo.

„Mus jungia bendras suvokimas apie šiandieninius iššūkius, ir tai yra gyvybiškai svarbu, siekiant išlaikyti tarptautinę tvarką ir apsaugoti mums svarbius idealus. Tad labai vertinu, jog tiek Lietuva, tiek Danija esame aktyvios Ukrainos rėmėjos jos kovoje už laisvę“, – teigė Prezidentas.

Lietuvos vadovas perdavė Danijos karaliui nuoširdžią pagarbą ir šiltus linkėjimus, o visiems Danijos žmonėms palinkėjo visapusiškos gerovės ir ilgų klestėjimo metų.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-06-05 07:10