Kultūros centras kviečia praleisti „Kultūros naktį“ Vilniaus universitete

Birželio 7 d. į Vilnių kartu su vasara grįžta pilnametystę švenčiantis kultūros festivalis „Kultūros naktis“. Vilniaus universiteto (VU) Kultūros centras ir trys meno kolektyvai – Universiteto Kamerinis orkestras, Dainų ir šokių ansamblis bei Kinetinis teatras – kviečia į nemokamus penktadienio kultūrinius renginius VU centrinių rūmų erdvėse.

Judesio spektaklis „Hommo in Maxima“ | Birželio 7 dieną, 19:00, VU Teatro salė

„Kultūros nakties“ programa Universitete prasidės nuo VU Kinetinio teatro šokio spektaklio „Hommo in Maxima“ (rež. Andrius Pulkauninkas). Spektaklio premjera įvyko gegužės 9-ąją, Europos dieną, o ir pats pasirodymas buvo kuriamas paminėti Lietuvos dvidešimties metų narystės Europos Sąjungoje (ES) jubiliejų. Šis kūrinys – eksperimentas, mėginantis apžvelgti keturių vertybių raidą Lietuvai įstojus į ES.

„Kaip kito meilės, prieraišumo, saugumo ir gyvenimo prasmės suvokimas? Gal meile vadiname tik linksmo vakarėlio nuotykį? Gal prieraišumas – tai tik priklausomybė prekiniams ženklams, o saugumą suteikia savų ir svetimų vaidai, tad ir prasmės neverta ieškoti, nes ji – palaidota po dirbtinio intelekto suteiktų atsakymų ir asmeninio nereikalingumo jausmo antkapiu?“ – svarsto spektaklio kūrybinė komanda (rež. A. Pulkauninikas ir VU Kinetinio teatro nariai).

Spektaklis yra projekto CAMINO veiklų dalis.

Koncertas „Musica Notturna“ | Birželio 7 dieną, 21:00, Šv. Jonų bažnyčioje

Penktadienio vakarą, 21 valandą, Šv. Jonų bažnyčios skliautus užpildys spalvingi styginių orkestro garsai – VU Kamerinis orkestras su vadovu ir dirigentu Modestu Jankūnu priešakyje pristato specialiai „Kultūros nakčiai“ skirtą programą „Musica Notturna“. Šis koncertas klausytojus ne tik supažindins su įvairių muzikinių epochų skambesiu, bet ir padovanos aibę skirtingų nuotaikų per žaismingus fortepijono akordus, romantiškus fleitos sąskambius, viską kartu jungiančią styginių instrumentų dermę.

„Musica Notturna“ taip pat leis orkestro muzikantams išbandyti naują amplua ir ant scenos atlikti solinius kūrinius. VU Kamerinis orkestras, šiais metais atšventęs 45-erių metų jubiliejų, sugrįžta į Šv. Jonų Bažnyčią su dar viena įvairiaspalve, jaunatviško entuziazmo kupina programa, kuri gera energija užlies ne tik bažnyčios skliautus, bet ir kiekvieną klausytoją.

Filmo „METAI“ peržiūros | Birželio 7 dieną, nuo 21:00, Vilniaus universiteto centrinių rūmų Mikalojaus Daukšos kiemas

VU Dainų ir šokių ansamblio studentų bei vadovų kūrybinis projektas „METAI“ yra trumpametražis meninis filmas, skirtas įprasminti lietuvišką tautinį meną, jo atlikimą, nacionalinius kostiumus, lietuvių liaudies instrumentus bei įprastus scenai kūrinius pristatyti netradicinėje koncertinėje erdvėje – gamtoje, skirtingais metų laikais, taip supažindinant žiūrovą ir su lietuviškos gamtos sezoniškumu bei kontrastingumu.

„Nors filmas apie lietuvišką kultūrą, meną, bet tuo pačiu per lengvą dokumentikos prizmę pasakojama ir apie jaunimą, VU studentus, alumnus, ką jiems reiškia kultūra ir kas yra ansamblis“, – pasakojo filmo kūrėjai režisierė Laura Dičiūnaitė ir operatorius Jokūbas Savodnikas.

Filmas išsiskiria ryškiomis keturiomis filmo dalimis, dedikuotoms skirtingiems metų laikams, atitinkamiems kūriniams, juos apipinant trumpomis ištraukomis iš ansamblio gyvenimo – kur, kas ir kodėl.

Gegužės 8–12 d. Švedijoje vykusiame Västerås kino filmų festivalyje „METAI“ laimėjo kategorijoje „Best Short Dance Film International“, o festivalio organizatoriai dalinosi įspūdžiais apie filmą: „nuostabus filmas su sava siela, istorija ir šokiu“.

Pranešimą paskelbė: Vilniaus universitetas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-05 10:34
Laisvalaikis, pramogos, Kultūra
Renginio pradžia
2024-06-7, penktadienis19:00
Renginio pabaiga
2024-06-07
Renginio vieta
VU Teatro salė, Šv. Jonų bažnyčia, Mikalojaus Daukšos kiemas
pasidalinti
atgal