LIPFA tapo organizacijos „PensionsEurope“ nare

Lietuvos investicinių ir pensijų fondų asociacija (LIPFA) prisijungė prie Europos privačių pensijų kaupimo sistemų valdytojus vienijančios organizacijos „PensionsEurope“, kurios nariai valdo 5 trln. eurų turto.

Visateise šios organizacijos nare LIPFA tapo nuo gegužės. LIPFA vadovas Tadas Gudaitis sako, kad tokiose organizacijose, kuriose istoriškai dominuoja Vakarų valstybės, trūksta šalių iš Vidurio ir Rytų Europos.

„Mums rezonuoja „PensionsEurope“ vizija, kad europiečiai turi gauti geras pensijas, nes to Lietuvos kaupiantiesiems siekiame savo kasdiene veikla. Lietuva turi jau du dešimtmečius veikiančią II pakopą, kuri tampa reikšmingu papildomu pajamų pensijoje šaltiniu, todėl manome, kad galime ne tik mokytis iš kitų, bet ir patys atnešti savo patirtį“, – teigia jis.

„PensionsEurope“ dabar priklauso 25-ios asociacijos iš 19-os Europos Sąjungos (ES) valstybių narių ir 3-jų ES nepriklausančių Europos šalių. Organizacijos nariai iš viso valdo 5 trln. eurų, o vien LIPFA nariai – beveik 8 mlrd. eurų turto ir dirba su daugiau kaip 90 mln. klientų, kaupiančių savo pensijai.

„Buvimas, kartu ir darbas „PensionsEurope“ organizacijoje mums atveria galimybes iš arčiau susipažinti su geriausiomis pensijų sistemų praktikomis ir žiniomis, mums pasidalinti savo patirtimi. Tokio dydžio ir svorio Europos organizacijose vis dar mažai Vidurio ir Rytų Europos šalių atstovų. Esame didelis regionas, kurio integravimas į ES yra reikšmingas ir visos Bendrijos mastu, todėl norime ir rodyti pavyzdį, ir kalbėti kartu apie save ir apie regioną“, – teigia T. Gudaitis.

Pasak jo, demografiniai pokyčiai ir spartus Vakarų visuomenių senėjimas ilguoju laikotarpiu tikrai lems papildomus iššūkius.

„Tam, kad tuos iššūkius išgyventumėm kuo sklandžiau, turime jau dabar semtis kuo daugiau patirties iš geriausių“, – tvirtina LIPFA vadovas.

„PensionsEurope“ vadovas Matti Leppala tikina, kad LIPFA prisijungimas organizaciją tik stiprina.

„Didėjantis organizacijos narių skaičius pirmiausiai stiprina „PensionsEurope“. Atkūrus nepriklausomybę Lietuvai teko greitai ir iš esmės pertvarkyti savo ekonomiką, kovoti su skurdu, pajamų nelygybe, užtikrinti pensijų išmokėjimą pensijos amžių pasiekusiems žmonėms ir tai ne visada buvo lengva. Kiekviena patirtis yra unikali ir kartu universali, leidžianti mokytis iš klaidų bei diegti gerąsias praktikas, kurios leistų pasirūpinti senjorų finansine gerove“, – sako „PensionsEurope“ vadovas.

LIPFA atstovauja „Swedbank investicijų valdymą“, „SEB investicijų valdymą“, „Luminor investicijų valdymą“ ir „SB Asset Management“.

Pranešimą paskelbė: UAB "Idea Prima"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-05 11:08
Verslas, ekonomika, finansai
Prisegti failai
pasidalinti
atgal