Prezidentas telefonu kalbėjosi su EVT pirmininku

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį telefonu kalbėjosi su Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininku Charlesiu Micheliu. Prezidentas su EVT pirmininku aptarė pasirengimą birželį vyksiantiems EVT susitikimams, artėjančius Europos Parlamento  (EP) rinkimus ir naują ES politinį ciklą.

Lietuvos vadovas teigė, kad būtina skatinti aktyvumą birželio 9 vyksiančiuose EP rinkimuose, kad ES piliečiai išreikštų savo valią dėl Europos ateities. Pasak G. Nausėdos, naujas ES politinis ciklas turėtų atnešti dar daugiau užtikrintumo, vienybės ir gebėjimo savo interesams efektyviai atstovauti globalioje arenoje.

Prezidentas pokalbio metu akcentavo, kad birželio pabaigoje vyksiančiame EVT susitikime būtina sutarti dėl stojimo į ES derybų pradžios su Ukraina ir Moldova. Pasak šalies vadovo, tai yra tinkamas momentas, leisiantis Ukrainos ir Moldovos eurointegracijos procesui vykti laiku ir sklandžiai, todėl būtina rasti sutarimą šiuo klausimu.

Lietuvos vadovas pabrėžė, kad naujame ES politiniame cikle būtina ir toliau stiprinti ES gynybos pramonę, didinti ekonomikos atsparumą ir konkurencingumą.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-05 12:39
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal