Prezidentas: žmogaus ir gamtos harmonija turi tapti mūsų visuomenės prioritetu

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį, minint Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną,  dalyvavo Prezidentūros vidiniame kieme surengtame tradiciniame, ketvirtus metus iš eilės vykstančiame, Žaliųjų idėjų festivalyje.

„Tvariam žmogaus ir gamtos santykiui užtikrinti turime svarbių strateginių dokumentų – ir tarptautinių, ir europinių, ir nacionalinių. Jie brėžia mums raidos kryptį, nurodo siekiamus rezultatus. Tačiau esminį pokytį pasiekti padeda ne dokumentai, o kiekvieno žmogaus asmeniškas apsisprendimas ir iš jo kylančios bendruomeninės iniciatyvos“, – sveikinimo kalboje sakė šalies vadovas.

Prezidentas pabrėžė, kad esame linkę švarų orą ir vandenį, žaliuojančius miškus ar kitą mums Lietuvoje įprastą biologinę įvairovę vertinti kaip savaime suprantamą duotybę, tačiau svarbu klimato krizės akivaizdoje grožintis savo krašto gamta įsipareigoti ją išsaugoti ir ateities kartoms.

„Šiandien į Žaliųjų idėjų festivalį suvažiavo aplinkosauginių iniciatyvų atstovai iš visos Lietuvos. Labai džiaugiuosi, kad žaliajai Lietuvai įsipareigojusių bendruomenių kasmet gausėja, kad švari aplinka ir jos išsaugojimas tampa neabejotinu Lietuvos visuomenės prioritetu“, – teigė Prezidentas ir palinkėjo renginio dalyviams įkvėpimo ir toliau dirbant žmogaus ir gamtos harmonijos labui.

Šiemet Prezidento iniciatyva organizuojamoje Žaliųjų idėjų festivalio mugėje galima išvysti net 25 institucijas, įmones, nevyriausybines organizacijas, pristatančias žaliąsias idėjas bei inovacijas, pritaikomas kasdienybėje. Festivalyje taip pat vyko Česlavo Kudabos premijos teikimas, Lietuvos savivaldybių aplinkos reitingo pristatymas ir apdovanojimai, moksleiviams skirtas aplinkosaugos protmūšis, įvairios pamokos ir edukacijos, o festivalio svečiai turėjo galimybę susipažinti su tarptautinio tvarumo idėjų konkurso „Think Smart, Create Green“ dalyvių darbais.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-06-05 13:03