Vyriausybė pritarė naujoms paramos Ukrainai inciatyvoms – Lietuva atstatys mokyklą Mykolajivo regione ir prisidės prie sužeistųjų reabilitacijos

Trečiadienį posėdžiavęs Ministrų kabinetas pritarė dviem naujoms dvišalės paramos Ukrainai iniciatyvoms – mokyklos Zelenyj Hai (Ševčenkovos savivaldybė, Mykolajivo regionas) atstatymui bei sužeistų ir nuo karo nukentėjusių asmenų reabilitacijos ir reintegracijos programai Ukrainoje.

Patvirtintos iniciatyvos atitinka Lietuvos paramos Ukrainos atstatymui ir atsigavimui prioritetus, kurie atliepia skubiausius poreikius Ukrainos švietimo įstaigų tinklo atstatymo bei medicininės ir psichosocialinės reabilitacijos ir reintegracijos srityse, o taip pat jau sukauptą Lietuvos įdirbį šiose srityse.

Numatoma mokyklos Zelenyj Hai atstatymo projekto vertė – 2,7 mln. eurų, iš kurių 1,35 mln. skiriama iš Vystomojo bendradarbiavimo ir humanitarinės pagalbos fondui skirtų valstybės biudžeto asignavimų, likusi suma – iš tikslinio partnerio įnašo. Projekto metu bus atstatyta nauja modulinė mokykla, jai įrengta nauja slėptuvė.

Sužeistų ir nuo karo nukentėjusių asmenų reabilitacijos ir reintegracijos Ukrainoje programos finansavimui ir įgyvendinimui numatyta skirti iki 10 mln. eurų. Vystomojo bendradarbiavimo ir humanitarinės pagalbos fondo lėšos skiriamos trijų projektų įgyvendinimui: Dnipro valstybinės universitetinės ligoninės nugaros smegenų traumų reabilitacijos centro rekonstrukcijai; „Unbroken“ Lvivo miesto reabilitacijos centro padalinio Briuchovičių gyvenvietėje rekonstrukcijai; su reabilitacijos ir reintegracijos paslaugomis susijusią veiklą vykdančių institucijų ir organizacijų stiprinimui ir paslaugų plėtrai.

Projektus įgyvendinanti Lietuvos institucija – Centrinė projektų valdymo agentūra.

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-05 13:33
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal