„Kultūros naktį“ Vyriausybėje vėl vyks posėdžio inscenizacijos ir ekskursijos

Birželio 7 d. atsivers Vyriausybės durys: iš anksto užsiregistravę „Kultūros nakties“ renginių lankytojai kviečiami į posėdžių inscenizacijas ir ekskursijas, kurios vyks Vyriausybės pastate.

„Prieš metus „Kultūros nakties“ posėdžiai ir ekskursijos Vyriausybėje sulaukė didelio susidomėjimo, todėl šiais metais vėl naudojamės puikia proga atverti duris plačiau ir laukiame visų besidominčių savo valstybės valdymu. Per improvizacijos prizmę sukurta teatro ir politikos barų sintezė leidžia pažinti Vyriausybės darbą kitu kampu, padeda suprasti, kiek ir kokių sričių klausimų čia yra svarstoma kiekvieną savaitę, kaip kaskart tenka derinti skirtingų, neretai net ir priešingų suinteresuotų grupių, poreikius ir interesus. Tikiuosi, kad ši tradicija ir toliau gyvuos, padės griauti mitus apie Vyriausybę, didins žmonių informuotumą ir skatins pilietiškumą“, – sako Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė.

Atėję į renginį dalyviai bus palydėti į Vyriausybės posėdžių salę, kurioje kiekvieną savaitę posėdžiauja Ministro Pirmininko vadovaujamas ministrų kabinetas. Susirinkusieji su profesionaliais aktoriais spręs baudžiamojo kodekso pakeitimų, „Dainų šventės“, manipuliavimo sporto varžybomis ir kitus visai Lietuvai svarbius, Tarpinstituciniuose pasitarimuose ir Vyriausybės posėdžiuose iš tiesų nagrinėtus klausimus. Renginio dalyviams įsijausti į posėdžio atmosferą ir priimti visai Lietuvai svarbius sprendimus padės profesionalūs aktoriai Marcelė Sirgedienė ir Rimvydas Ambrazevičius.

„Šįkart ruoštis sekasi dar sklandžiau nei praeitais metais, nes su kolega jau esame susipažinę su inscenizuojamų posėdžių specifika ir perpratę jų metu tvyrančią atmosferą. Vyriausybės darbas tikrai atsakingas ir sudėtingas. O tokiuose renginiuose lankytojams suteikiama galimybė lengva ir žaidybine forma susipažinti su šios institucijos veikla, paskatinti giliau pasidomėti čia vykstančiu darbu. Aš pati, kaip aktorė, čia gaunu dar ir vertingos improvizacijos patirties, nes, kad ir koks išieškotas bebūtų scenarijus, atėję žiūrovai kiekvieną pasirodymą paverčia unikaliu. Su lankytojais pasirodymo metu daug bendraujame, kviečiame diskusijai, taigi, manau, ir rengėjams ši patirtis, kai jie tiesiogiai gali išgirsti lankytojų nuomones ir klausimus apie Vyriausybę, taip pat labai vertinga“, – savo mintimis ruošdamasi renginiui dalinasi M. Sirgedienė.

Po posėdžių dalyviai bus kviečiami į ekskursijas po Vyriausybės pastatą: gidai aprodys beveik 5 dešimtmečius menančias erdves, kuriose lankosi svarbiausi svečiai iš užsienio, vyksta svarbūs renginiai, dalinsis įdomiausiais faktais ir kt.

Į renginį užsiregistravo daugiau kaip 200 dalyvių, jie padalinti į keturias grupes, kiekviena kurių dalyvaus posėdyje (18, 19, 20 ir 21 val.) ir su gidu eis apžiūrėti Vyriausybės pastatą. Vyriausybės kanceliarijos darbuotojai susirinkusiuosius supažindins su posėdžių rengimo principais, papasakos, kokį kelią nueina įstatymai nuo iniciatyvos, svarstymo Tarpinstituciniame pasitarime ir Vyriausybės posėdyje, kol atsiduria Seime ir būna priimti, dalinsis Vyriausybės pastato istorijos faktais ir kt.

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-06 08:20
Politika, Kultūra
pasidalinti
atgal