Pirmoji ponia: „Svajonių komandos“ ne tik lavina lyderystės įgūdžius, bet ir kuria tarpkultūrines jungtis

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė penktadienį pasveikino projekto „Svajonių komandos“ („Dreams & Teams“) organizatorius ir dalyvius, susirinkusius į finalinį šeštojo sezono renginį Prezidentūroje.

Pirmoji ponia padėkojo Britų tarybai Lietuvoje, kuri kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK) ėmėsi puoselėti šį projektą, sutelkė ir įveiklino per sporto galią visuomenę Visagino, Šalčininkų bei Klaipėdos regionuose.

„Sveikintina, kad ši iniciatyva skatina fizinį aktyvumą ir sveiką gyvenimo būdą, nes dauguma programos veiklų yra interaktyvios, susijusios su sportu ir leidžia labai tiesiogiai pajusti judėjimo naudą sveikatai ir socialinei gerovei. Dėkoju kiekvienam, kuris per šią programą įsitraukė į visuomeninės savivaldos, pilietiškumo brandinimo procesus ir tapo ar planuoja tapti aktyviu tarptautinės bendruomenės nariu“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmosios ponios įsitikinimu, projekte dalyvaujantis jaunimas iššūkių akivaizdoje sustiprėjo, kiekvienas įgijo drąsos ir atkaklumo, išmoko nepasiduoti ir paaugti, konkuruoti gerbiant ir save, ir aplinkinius.

„Tikiu, kad kiekvienam iš Jūsų pavyko patobulėti kaip asmenybei. Juk dirbdami komandose kartu su bendraamžiais turėjote įveikti ir savo, ir komandos silpnybes, surasti bendras stiprybes, spręsti mažus konfliktus ir kūrybiškai įveikti kompleksines problemas. Tikiuosi ir pedagogams, ir jaunimui pavyko giliau perprasti savivaldos bei komandinio darbo specifiką, tikrąją asmenybės savigarbos ir visuomenės saviugdos, visuomenės pagarbos individualiam unikalumui reikšmę, sugeneruoti efektyvios veiklos grupėse principus“, – kalbėjo D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia akcentavo, jog projekto metu įgyti stipresni lyderystės įgūdžiai yra svarbūs tiek asmeniniame, tiek profesiniame gyvenime, taip pat pasidžiaugė, jog sportinė ir socialinė veikla ne tik praplėtė visų akiratį, bet ir draugystės saitais sujungė skirtingai kalbančias bendruomenes ir kartas, paskatino tarpkultūrinį bendradarbiavimą ir norą kurti socialinę įtrauktį, ugdyti toleranciją, pagarbą kitoms kultūroms.

„Noriu kartu su Jumis pasidžiaugti Jungtinės Karalystės ir Lietuvos, Britų tarybos ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, olimpiečių ir sporto specialistų bei sporto entuziastų, savivaldos ir institucijų bei organizacijų, savanorių ir rėmėjų,  t. y. mūsų visų partneryste. Matau puikius rezultatus – gebėjimą jungtis į globalų tinklą Lietuvoje per patirties ir žinių sklaidą, fizinio, socialinio, psichologinio, kultūrinio raštingumo puoselėjimą, glaudų bendradarbiavimą ir nuolatinį savęs tobulinimą“, – teigė D. Nausėdienė ir pridūrė, jog šis projektas taip pat yra puikus Lietuvos ir Jungtinės Karalystės ryšių tvirtumo įrodymas bei galimybė kurti tarpkultūrines jungtis tarp mūsų valstybių per žmones ir bendruomenes.

Finaliniame šeštojo „Dreams & Teams“ sezono uždarymo renginyje dalyvavo ir projekto dalyvius sveikino Jungtinės Karalystės ambasadorius Lietuvoje Brian Olley, Jungtinės Karalystės Kultūros, žiniasklaidos ir sporto departamento direktoriaus pavaduotojas tarptautiniam bendradarbiavimui Ian Ascough, Britų tarybos Lietuvoje vadovė Ona Marija Vyšniauskaitė, olimpiečių asociacijos prezidentas, olimpinis vicečempionas Saulius Ritter.

„Svajonių komandos“ – tai unikalus projektas, skirtas per sportines veiklas ugdyti mokinių lyderystę, organizacinius gebėjimus, bendradarbiavimo, darbo komandoje įgūdžius bei suteikti žinių ir gebėjimų pedagogams ugdant mokinių lyderystę ir kitas XXI amžiaus kompetencijas, taip pat skatinti Klaipėdos, Šalčininkų ir Visagino regiono mokyklų bendradarbiavimą, didinti kultūrinių mažumų įtrauktį ir mažinti atskirtį.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-07 15:22
Sportas
pasidalinti
atgal