Pirmoji ponia dalyvavo „Neišnešiotuko“ bendruomenės šventėje

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė sekmadienį Kretingos rajone dalyvavo neišnešiotų naujagimių asociacijos „Neišnešiotukas“ bendruomenės renginyje – vasaros festivalyje „Nuo 0 iki mėnulio“.

Tai pirmasis neišnešiotų naujagimių šeimų festivalis, surengtas Vakarų Lietuvoje. Jame susitiko neišnešiotukų tėvai, šeimos, palatų likimo draugai, globėjai, slaugės ir gydytojai. Šventė kartu yra ir galimybė tėvams pasidalyti iššūkiais, pasiekimais, patirtimi, suteikti daugiau vilties, tikėjimo ir stiprybės sveikatinant ar slaugant neišnešiotą kūdikį namuose.

„Šiandienos susitikimas man yra ypatingas. Turiu galimybę kartu su Jumis džiaugtis ir švęsti gyvenimą – pačią vertingiausią dovaną. Ši neišnešiotų naujagimių bendruomenės šventė yra ypatingas Jūsų visų – tėvų, globėjų, medikų, mažiausiųjų ir jau kiek paaugusių vaikų – bendrystės patvirtinimas“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia dėkojo medikams už kasdienį darbą, pasiaukojimą ir susitelkimą siekiant palaikyti mažuosius jų gyvenimo kovoje, išsaugoti kuo daugiau Lietuvos ateities kūrėjų.

Padėkos žodžius D. Nausėdienė skyrė „Neišnešiotuko“ kolektyvui, kurio nariai teikia visokeriopą paramą ir pagalbą neišnešiotų naujagimių susilaukusioms šeimoms. Pirmoji ponia pasidžiaugė, jog asociacija padeda įgyvendinti Europos naujagimių sveikatos priežiūros standartus.

Festivalyje taip pat apsilankė bei jo dalyvius pasveikino Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Pirmoji ponia D. Nausėdienė yra nacionalinės iniciatyvos „Auginu Lietuvą“ ir neišnešiotų naujagimių asociacijos „Neišnešiotukas“ globėja.

Iniciatyva „Auginu Lietuvą“ skatina gyvybės išsaugojimą, naujagimio ir šeimos sveikatinimą, edukaciją, atsakingą tėvystę, yra sukūrusi nuotolinę mokomąją platformą, suteikiančią operatyvią, kvalifikuotą ir lengvai prieinamą informaciją šeimoms visoje šalyje. „Neišnešiotuko“ atstovai teikia pagalbą neišnešiotų naujagimių susilaukusioms šeimoms, taip pat reikšmingai prisideda prie iniciatyvos „Auginu Lietuvą“ veiklos ir plėtros.

Lietuva pasaulyje garsėja vienu žemiausių neišnešiotų naujagimių procentų, jis svyruoja apie 5 proc. nuo visų gimdymų. Kasmet Lietuvoje gimsta kiek daugiau nei 1 200 neišnešiotų naujagimių.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-09 14:07
Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal