Prezidentas pasveikino Portugaliją nacionalinės šventės proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį pasveikino Portugalijos Prezidentą Marcelo Rebelo de Sousa ir visus šalies žmones bei pasaulio portugalų bendruomenes nacionalinės šventės – Portugalijos dienos – proga.

Valstybės vadovo teigimu, Lietuvos ir Portugalijos santykiai vis stiprėja. Portugalija yra svarbi sąjungininkė NATO ir partnerė ES, bendramintė kitose tarptautinėse organizacijose.

„Vertiname Portugalijos indėlį į mūsų regiono saugumą, regionui kylančių grėsmių supratimą, globalų saugumo situacijos vertinimą, įsipareigojimą NATO kolektyvinei gynybai, NATO oro policijos misijų rotacijų metu užsimezgusias Lietuvos ir Portugalijos karių partnerystes“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Šalies vadovas pabrėžė esąs tikras, kad ryšiai tarp Lietuvos ir Portugalijos tik stiprės politikos, gynybos, ekonomikos, turizmo, kultūros ir švietimo srityse – dėl šalių žmonių ir Europos gerovės.

Nacionalinės šventės proga Prezidentas Portugalijos vadovui ir visiems šalies žmonėms perdavė šiltus linkėjimus.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-10 07:00
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal