Šalies vadovas susitiko su Čekijos Prezidentu

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Bukarešto devyneto viršūnių susitikimo, vykstančio Rygoje, paraštėse susitiko su Čekijos Prezidentu Petru Pavelu. Lietuvos ir Čekijos vadovai aptarė pasirengimą Vašingtono viršūnių susitikimui, paramos Ukrainai ir NATO rytinio flango gynybos stiprinimo klausimus.

Lietuvos vadovas susitikimo metu pabrėžė, kad Lietuvą ir Čekiją sieja puikūs dvišaliai santykiai, šalys yra bendramintės saugumo ir gynybos klausimais, vieningai smerkia Rusijos karinę agresiją ir visapusiškai remia Ukrainą.

„Situacija Ukrainoje yra itin sudėtinga. Karo eiga didele dalimi priklauso nuo Vakarų karinės paramos, todėl turime dėti visas pastangas suteikti Ukrainai reikiamus pajėgumus apsiginti“, – kalbėjo Prezidentas.

G. Nausėda pažymėjo, kad Lietuva sveikina Čekijos iniciatyvą pirkti amuniciją Ukrainai ir prie jos prisidėjo 35 mln. eurų. Pasak šalies vadovo, tokios iniciatyvos yra labai svarbios ir turi būti laiku įgyvendintos. Pasak Prezidento, dabartinėje karo situacijoje būtina svarstyti visus paramos Ukrainai variantus.

Prezidentas padėkojo P. Pavelui už Čekijos indėlį į Baltijos regiono saugumą dalyvaujant NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse ir NATO priešakinių pajėgų kovinėje grupėje Lietuvoje. Pasak Lietuvos vadovo, tai liudija tikrą sąjungininkių solidarumą ir įsipareigojimą kolektyvinei gynybai.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-11 14:02
Tarptaut.santykiai, Krašto apsauga, saugumas
pasidalinti
atgal