Su Nyderlandų Premjeru Vyriausybės vadovė aptarė paramą Ukrainai, atsaką į Rusijos agresiją, NATO Vašingtono viršūnių susitikimo tikslus

Berlyne šiemet vykstančios kasmetinės Ukrainos atkūrimo konferencijos paraštėse Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė susitiko su Nyderlandų Ministru Pirmininku Marku Rutte. Vyriausybių vadovų susitikime daugiausia dėmesio skirta paramai Ukrainai, atsakui į Rusijos hibridinę agresiją, artėjančiam NATO viršūnių susitikimui Vašingtone, Europos Sąjungos aktualijoms.

„Neturime nei pagrindo, nei prabangos manyti, jog ilgalaikė Rusijos grėsmė Europai ir visam transatlantiniam saugumui išblės. Mūsų prioritetu turi būti Ukrainos pergalė ir investicijos į mūsų pačių gynybą ir atgrasymą, budrumas visuose frontuose, kuriuose Rusija taikosi į demokratinį pasaulį, taip pat ir hibridinės agresijos veiksmais, kurie neturi likti be atsako“, – sakė premjerė I. Šimonytė.

Taip pat ir Ukrainos ateities narystės NATO klausimas turi išlikti vienu iš aljanso prioritetų, o šalies priartinimas prie narystės artimiausiame aljanso viršūnių susitikime Vašingtone būtų svarbus signalas tiek ukrainiečiams, tiek agresorei Rusijai.

Susitikime aptartos ir ES aktualijos, Bendrijos paskatos gynybos pramonės plėtrai, kalbėtasi apie sankcijų Rusijai ir Baltarusijai įgyvendinimą ir stiprinimą.

I. Šimonytė padėkojo Ministrui Pirmininkui M. Rutte už Nyderlandų dalyvavimą NATO priešakinėse pajėgose Lietuvoje, rotaciniame oro gynybos modelyje ir oro policijos misijoje, tuo reikšmingai prisidedant prie NATO rytų flango, o kartu ir viso aljanso saugumo.

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-11 15:25
Tarptaut.santykiai, Krašto apsauga, saugumas
pasidalinti
atgal