Pasaulinio garso prancūzų gatvės menininko JR inicijuotas projektas Vilniuje birželio 19 d.

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: trečiadienis, 2024 birželio 19
Renginio pradžia: 10:30
Renginio pabaiga: trečiadienis, 2024 birželio 19
Renginio vieta: Seimo Spaudos konferencijų salėje

Gerbiami žiniasklaidos atstovai,

Kviečiame dalyvauti garsaus prancūzų gatvės menininko JR inicijuoto projekto „Inside out“ procese – parodos instaliavime.

Vilniaus tarptautinis prancūzų licėjus antrą kartą dalyvauja JR inicijuotame dalyvaujamojo meno projekte „Inside Out“, kuris padeda bendruomenėms visame pasaulyje skleisti joms svarbią žinią ir keisti pasaulį pasitelkiant gatvės meną. Šių metų ekzpozicijos tema – žmogaus santykis su ekologija.

Vilniaus senamiestyje bus eksponuojami 73 didelio formato portretai. Kiekvienas projekto dalyvis pristato su ekologija susijusę žinutę Gilian Wearing stiliumi. Išskirtinis projekto dėmuo yra ekspozicijos efemeriškumas, todėl paroda bus atvira visuomenei ribotą laiką. Daugiau infomacijos apie projektą: https://www.insideoutproject.net/en/explore/group-action/la-terre-est-verte-comme-une-orange.

JR yra vienas įdomiausių gatvės menininkų pasaulyje, žinomas savo darbais Niujorko Metropolitan balete, Rio olimpinių žaidynių miestelyje, Luvro „pradanginimu“ ir kt. Vienas jų – milžiniškas ukrainietės pabėgėlės 5-erių Valerijos portretas, atsidūręs ant žurnalo „Times“ viršelio. Savo tapatybę slepiantis menininkas organizuoja socialinius projektus, suteikiančius balsą tiems, kurie nėra girdimi. Nuo „Inside out“ projekto pradžios 2021-aisiais įvyko daugiau nei 2000 bendruomenių akcijų feminizmo, klimato kaitos, žmogaus teisių, meno ir kt. temomis visame pasaulyje. Portretai klijuojami viešose erdvėse, tačiau siunčiamos žinutės matomos ne tik vietos bendruomenėse, nes kiekviena akcija dokumentuojama ir ja dalijamasi internete.

Kviečiame dalyvauti ekspozicijos instaliavimo procese birželio 19 d., trečiadienį 10.30 val., Vilniaus tarptautinio prancūzų licėjaus kiemelyje, Subačiaus g. 7.

Renginys truks iki 1 val., parodą apžiūrėti galima iki 19 val. Ekspozicija bus atvira visuomenei ribotą laiką.

Prašome informuoti apie savo dalyvavimą el. paštu [email protected] arba telefonu +370 69982321 iki birželio 12 d. 10 val.

Pranešimą paskelbė: Vilniaus tarptautinis prancūzų licėjus, VŠĮ
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai žiniasklaidai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.