Pirmoji ponia susitiko su Lietuvių išeivijos studentų stažuotės programos dalyviais

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė trečiadienį Prezidentūroje susitiko su Lietuvių išeivijos studentų stažuotės (LISS) programos dalyviais.

„Mūsų valstybei labai svarbu, kad svetur gyvenantys tautiečiai, ypač Jūs, jaunoji karta, išsaugotų lietuvių kalbą, kultūrą, tradicijas, o per jas – ir glaudų ryšį su Lietuva. Džiaugiuosi, kad Lietuva yra Jūsų širdyse ir perspektyvoje, kad nuoširdžiai norite ją pažinti, pagilinti su ja savo asmeninį santykį“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia kvietė programos dalyvius būti aktyviais Lietuvos kūrėjais. Pasak D. Nausėdienės, mūsų šalis gali pasiūlyti jaunimui daug erdvės ir galimybių profesinei karjerai bei saviraiškai pačiose įvairiausiose srityse: valstybės tarnyboje, versle, moksle, kultūroje bei kitur.

Pasak pirmosios ponios, kiekvienas iš programos dalyvių kartu yra ir Lietuvos ambasadorius. „Raginu to niekuomet nepamiršti ir didžiuotis savo šalimi. Matau, jog Jus visus jungia labai stiprus patriotiškumo jausmas. Prašau niekuomet neleisti jam užgesti, tegul Lietuva visuomet būna Jūsų savasties dalimi“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia padėkojo Lietuvių išeivijos studentų stažuotės įgyvendintojams už jauniems žmonėms teikiamas galimybes: JAV lietuvių bendruomenei, Lietuvių fondui, Kazickų šeimai ir jų įsteigtam fondui.

LISS programos dalyvius taip pat pasveikino Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Nuo 2009 metų vykdoma LISS programa suteikia galimybę JAV ir Kanadoje gyvenantiems lietuvių kilmės bakalauro ir magistrantūros studijų studentams atlikti stažuotes Lietuvoje, pažinti modernią Lietuvą, atrasti savo tautinį identitetą, sustiprinti ryšius su Lietuva bei tapti jaunaisiais Lietuvos ambasadoriais užsienyje.

LISS programą organizuoja JAV lietuvių bendruomenė, remia Lietuvių fondas (JAV) ir Kazickų šeimos fondas (JAV). 2024 m. jaunųjų diasporos atstovų galimybė dalyvauti programoje dalinai finansuojama Užsienio reikalų ministerijos Lietuvos diasporos organizacijų projektų konkurso lėšomis.

Šešioliktojoje LISS dalyvauja 27 lietuvių kilmės studentai iš JAV ir Kanados.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-12 13:08
Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal