Kremenčiuko vaikai kviečia į spektaklį

2024 m. birželio 12–17 d. Vilniuje ir Alytuje viešės vaikų ir jaunuolių lėlių teatro trupė iš Kremenčiuko (Poltavos sritis, Ukraina) – Lietuvos-Ukrainos vystomojo bendradarbiavimo projekto, skirto neformaliajam švietimui skatinti, „Valdyk savo ateitį“ dalyviai.

Specialiųjų poreikių vaikai, drauge su teatralais pagal lietuvių liaudies pasaką „Trys seserys“ sukūrė lėlių spektaklį apie tai, kad gerumas, pasiaukojimas ir pagalba kitiems panaikina ribas, nuverčia kalnus ir visada laimi.

Projekto „Valdyk savo ateitį“ organizatoriai padėjo lėlių teatro būreliui įsikurti, parūpino lėles bei kitas sėkmingai veiklai būtinas priemones. Bendri užsiėmimai uždegė vaikų troškimą vaidinti, įkvėpė drąsos išeiti į sceną, keliauti, bendrauti, atrasti, pažinti. Pirmieji rezultatai – du sukurti spektakliai. Naujausio vaikų darbo – pasakos „Trys seserys“ premjera bus rodoma Vilniuje ir Alytuje.

Birželio 14 d. 11 valandą spektaklis bus rodomas Vilniaus „Vilties" specialiosios mokyklos scenoje; 16 valandą jį bus galima pamatyti Sostinės vaikų ir jaunimo centre HOBIVERSE. Drauge su kapelos „Pliauškutis“ muzikantais svečiams čia bus ruošiama ir vakaronė.

Viešnagės Vilniuje metu kremenčiukiečiai lankysis Tarptautinėje Ukrainos mokykloje, aplankysapžiūrės gražiausias Vilniaus vietas, Trakų pilį.

Birželio 16 d., Alytaus miesto dienų metu, spektaklis „Trys seserys“ bus rodomas Alytaus lėlių teatre.

Visi renginiai atviri ir nemokami.

Projektą „Valdyk savo ateitį“ organizuoja:

• Sostinės vaikų ir Jaunimo centras HOBIVERSE
  • Finansiškai prisideda Lietuvos vystomojo bendradarbiavimo ir Humanitarinės pagalbos fondas

Daugiau informacijos – https://svjc.lt/naujiena/valdyk-savo-ateiti-arba-teatras-kuris-ikvepia-veikti/

Pranešimą paskelbė: Sostinės vaikų ir jaunimo centras
2024-06-12 13:39
Laisvalaikis, pramogos, Kultūra