D. Nausėdienė susitiko su "Bring Together Lithuania 2024" programos dalyviais

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė trečiadienį Prezidentūroje susitiko su "Bring Together Lithuania 2024" programos dalyviais.

Pirmoji ponia pasidžiaugė jų motyvacija, entuziazmu, užsidegimu ir noru ne tik tobulinti lietuvių kalbos žinias, bet ir išbandyti savo galimybes Lietuvoje: tiek viešajame, tiek privačiame sektoriuose.

„Tikiu, kad ši programa įkvėps Jus prasmingai ateičiai, kurioje Lietuva bus tokia, kokią ją visi kartu sukursime. Tokia, kurioje būtų gera tiek mums, tiek ir ateinančioms kartoms. Jūs esate tos ateities kūrėjai, tas tarptautinis tinklas, kuris vienija, telkia jėgas ir siekia geriausių rezultatų. Nepamirškite, kad Lietuvai esate reikalingi, kad ir kur begyventumėte, ir kad Lietuva visada Jūsų laukia“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia padėkojo programą remiančiam bei globojančiam Kazickų šeimos fondui, kurio veikla, pasak jos, yra pavyzdys kiekvienam iš mūsų, nepaisant amžiaus ir gyvenimo patirties.

„Bring Together Lithuania“ („Jungtis Lietuvai“) – nuo 2018 metų įgyvendinama 6 savaičių trukmės vasaros stažuočių ir modernios Lietuvos pažinimo programa, skirta Lietuvos diasporos jaunimui.

Iniciatyvos tikslas – sukviesti Lietuvos diasporos jaunimą iš viso pasaulio, kad stažuočių metu jaunuoliai ne tik įgytų profesinės patirties bei pažintų modernią Lietuvą, bet ir  atrastų savo tautinį identitetą, sustiprintų ryšius su Lietuva bei ugdytų lyderių savybes, taptų jaunaisiais Lietuvos ambasadoriais užsienyje. Programos dalyviams siūlomos stažuočių galimybės lyderiaujančiose įmonėse, organizacijose, startuoliuose bei viešajame sektoriuje.

Programą globoja ir remia Kazickų šeimos fondas, taip pat Lietuvių fondas, Užsienio reikalų ministerija, Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

"Bring Together Lithuania 2024" dalyvauja 22 lietuvių kilmės jaunuoliai iš Argentinos, JAV, Kanados ir Jungtinės Karalystės.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-12 15:56
Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal