Dokumentinio filmo apie Ukrainos moksleivių realybę peržiūra ir diskusija su jo herojais

Mieli žurnalistai,

norime Jus pakviesti į dokumentinio filmo „Mes esame Jūs“ (angl. We are U) peržiūrą. Filme, kurį prodiusavo nevyriausybinė organizacija „SavED“,  penki paaugliai iš Ukrainos ir jų mentoriai pasakoja apie tai, su kokiais iššūkiais reikia susidurti ne tik jiems, bet ir visai karo niokojamos Ukrainos švietimo sistemai.

Renginio metu, taip pat galėsite išvysti tarptautinio konkurso „Ateities mokykla Ukrainai“ darbų parodą. „Ateities mokyklos Ukrainai“ konkurso tikslas – sukurti adaptyvų techninį mokyklos projektą, kurio naudojimas suteiktų galimybę greičiau ir efektyviau atkurti Ukrainos švietimo sistemą.

Renginyje dalyvaus Užsienio reikalų viceministras Simonas Šatūnas, Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) direktorė Lidija Kašubienė, „Co-Create Future of Ukraine“ programos vadovas Artūras Žarnovskis, buvusi Ukrainos švietimo ir mokslo ministrė, „SavED“ įkūrėja Ana Novosad bei trys iš penkių paauglių, pasirodžiusių dokumentiniame filme.

A. Žarnovskis žiniasklaidos atstovams galėtų detaliau papasakoti apie CPVA įgyvendinamus projektus Ukrainos švietimo sistemos atkūrimui, o A. Novosad galėtų plačiau pakomentuoti apie tai, su kokiais iššūkiais susiduria moksleiviai ir mokytojai.

Renginys uždaras, jame dalyvaus ambasadoriai, verslo bei švietimo bendruomenės atstovai. Renginys vyks anglų kalba, filmas bus rodomas su anglų k. subtitrais.

Informacija apie renginį:

Data: birželio 18 d.

Vieta: Nacionalinė dailės galerija, Vilnius, Konstitucijos pr. 22

Pradžia: 16 val.

Renginio programa:

16.00-16:35 Renginio pradžia – S. Šatūno, L. Kašubienės, A. Žarnovskio, A. Novosad pasisakymai.

16:35-16:40 Laikas žiniasklaidos atstovų klausimams.

16:40-17:40 Filmo peržiūra.

17:45 Klausimų ir atsakymų sesija su dokumentinio filmo herojais.

Prašome žiniasklaidos atstovų, ketinančių atvykti į renginį, užsiregistruoti šioje formoje: https://forms.gle/fFZeP7QnLdBUoR1b6

Pranešimą paskelbė: VšĮ Centrinė projektų valdymo agentūra
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-13 09:40
Tarptaut.santykiai, Švietimas ir mokslas
Renginio pradžia
2024-06-18, antradienis16:00
Renginio vieta
Nacionalinė dailės galerija (Vilnius, Konstitucijos pr. 22)
pasidalinti
atgal