Vasaros iššūkis – pasimatuok inžinieriaus profesiją

Liepos 22-26 dienomis dienos stovyklos „Teslos akademija“ dalyviai turės unikalią galimybę įvaldyti gamtos ir tiksliuosius mokslus bei išbandyti inžinieriaus profesiją. Stovyklautojai ne tik sužinos viską apie energijos gamybą, kaupimą ir perdavimą, bet ir patys savo rankomis pagamins bateriją, lemputę, variklį bei mažą saulės jėgainę.

VILNIUS TECH elektronikos inžinierius, „Teslos akademijos“ kuratorius Andžej Kuldoš pasakoja, kad stovykla vyks net keliose skirtingose Vilniaus vietose – Energetikos ir technikos muziejaus Virsmo salėje, kurioje stovyklautojai sužinos apie dirbtinį intelektą ir naujausias technologijas, Liepkalnio vandens saugykloje, daug laiko praleis gryname ore – taip pat komandomis atliks mokslinius eksperimentus.

„Atnaujintuose moksliniuose eksperimentuose atrandame chemijos ir mechanikos mokslus per praktiką. Įtraukiantys eksperimentai – naudojant paprastas, buityje randamas medžiagas – paaiškina sudėtingus fizikos dėsnius suprantamai ir įdomiai. Praktinių užsiėmimų metu stovyklautojai galės atlikti bandymus muziejaus dirbtuvėse“, – pasakoja kasmetinės stovyklos vadovas.

Vienas iš įdomiausių eksperimentų, kuris kasmet sulaukia didelio dėmesio, yra kūrybinė užduotis komandoms, turint vos kelis buityje kasdien naudojamus daiktus ir pasitelkus kūrybiškumą bei stovykloje įgytas žinias, sukonstruoti parašiutą, kuris padėtų nuo muziejaus stogo numestam kiaušiniui, Rinktinės gatvės, Vilniuje, grindinį pasiekti nesudužusiam.

Pasak A. Kuldoš, vasara yra laikas, kurį moksleiviai gali išnaudoti kūrybiškumui didinti, plėsti akiratį, susirasti naujų draugų, išmokti dirbti komandoje ir atrasti savo potencialą gamtos moksluose – pasimatuoti inžinieriaus specialybę. Kada dar, jeigu ne dabar!

Stovyklos pamaina:
Liepos 22–26 d., kasdien nuo 10.00 iki 18.30 val.

Stovyklautojų amžius:
14–18 m.

Maitinimas:
Pietūs, užkandžiai tarp veiklų, gėrimai.

Daugiau informacijos ir registracija: https://etm.lt/tesla-keliasi-i-liepkalnio-vandens-saugykla-vasaros-dienos-stovykla-14-18-m-moksleiviams/

Pranešimą paskelbė: VšĮ Lietuvos energetikos ir technikos muziejus
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-13 09:48
Laisvalaikis, pramogos, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal