Naujai 2024 - 2027 m. kadencijai Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentu išrinktas Zigmantas Dargevičius ir taryba

Birželio 12 dieną vykusioje didžiausią verslo bendruomenę Kauno ir Marijampolės regione vienijančių Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) Generalinėje asamblėjoje 2024 – 2027 m. kadencijai buvo išrinktas Kauno PPAR prezidentas, taryba, viceprezidentai. Taip pat buvo patvirtinta Kauno PPAR prezidento ataskaita už 2020 – 2023 metus, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų misija, vizija bei strateginės kryptys 2024 – 2027 metams.

Rūmų bendruomenė išreiškė pasitikėjimą Zigmantu Dargevičiumi, įmonės „Liuks“ generaliniu direktoriumi

Visuotinio Rūmų narių susirinkimo metu vienbalsiu narių pritarimu toliau ketverių metų kadencijai vadovauti Kauno PPA rūmams patikėta ilgametę patirtį versle turinčiam bei ne vieną garbingą apdovanojimą už ypatingus nuopelnus šalies ir verslo gerovei pelniusiam įmonės „Liuks“ generaliniam direktoriui Zigmantui Dargevičiui.

„Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariu esu jau dvidešimt metų. Penkias kadencijas dirbu Rūmų taryboje ir puikiai žinau šios organizacijos veiklos specifiką. Pastarąją kadenciją, būdamas prezidentu, turėjau garbę atstovauti Rūmams ir narių interesams.Rūmų pareiga – būti tarpininku verslo ir valdžios dialoge. Žinau ir suprantu iššūkius, su kuriais susiduriame versle. Jaučiu didelę atsakomybę ir pareigą tęsti pradėtus darbus. Esu pasiryžęs nuoširdžiai dirbti Rūmų labui, kur kiekvienas narys gali augti ir tobulėti. 2020 – 2023 m. kadencijoje puoselėjau dialogą ir konstruktyvų bendradarbiavimą su Kauno ir Marijampolės regionų savivaldybių merais. Įsipareigoju ir toliau palaikyti bei stiprinti ryšius su vietos savivaldos institucijomis. Sieksiu, kad ir ateityje Rūmų balsas būtų girdimas, vertinamas, į jį būtų atsižvelgiama. Kviečiu kurti stiprią, dinamišką ir inovatyvią verslo bendruomenę“, – kalbėjo prezidento pareigas naujoje kadencijoje tęsiantis Zigmantas Dargevičius.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų pasiekimai 2020 – 2023 m.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai 2020 – 2023 metais pasiekė puikių rezultatų. Rūmai išaugo ir sustiprėjo, kadencijos metu narių skaičius padidėjo 350,  o narystės augimas siekė net 63 procentus, ženkliai sumažėjo įsipareigojimų nevykdančių narių bei padaugėjo įsitraukiančiųjų ir aktyviai dalyvaujančiųjų Rūmų veiklose – įsitraukimas siekia net 95,57 procentus.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai yra didžiausia regioninė verslą vienijanti ir atstovaujanti organizacija Lietuvoje, šiuo metu telkianti 930 įvairaus dydžio įmones iš skirtingų veiklos sričių. 31 proc. Rūmų narių yra gamintojai, 16 proc. – veikia prekybos srityje, 3 proc. – švietimo. Net 50 proc. narių teikia pačias įvairiausias paslaugas – logistikos, finansų, statybos, konsultavimo ir kitose srityse. Tokia sričių įvairovė suteikia galimybes efektyviam bendradarbiavimui tarp narių, o mokslo ir verslo sinergija skatina inovacijų diegimą įmonėse.

Rūmų bendruomenės įmonėse dirba apie 60 tūkst. darbuotojų, galinčių naudotis narystės teikiamais privalumais: dalyvauti rūmų specialistų klubų veikloje bei kelti savo kompetencijas įvairiuose seminaruose, mokymuose, konferencijose.

Išrinkta Rūmų taryba

Verslo ir mokslo bendruomenę telkiančios ir paslaugas verslui plėtojančios organizacijos 2024 – 2027 metų kadencijai viceprezidentais buvo išrinkti: Vytis Arlauskas, „Hegelmann“ grupės finansų direktorius ir vykdomosios valdybos narys; Vidas Butkus, įmonės „Vendiplas“ bendrasavininkas; Vydas Damalakas, įmonės „Omniteksas“ valdybos narys; Evaldas Sauliūnas, įmonės „Kauno stiklas“ direktorius ir akcininkas; Arūnas Tarnauskas, įmonės „Gulbelė“ akcininkas, valdybos pirmininkas ir direktorius.

Kartu su prezidentu Zigmantu Dargevičiumi ir viceprezidentais Rūmų taryboje ateinančius ketverius metus dirbs Vaida Butkuvienė, įmonės „Aurita“ savininkė ir direktorė; Saulius Valunta, įmonės „Serfas“ direktorius, akcininkas; dr. Mindaugas Misiūnas, Kauno kolegijos Infrastruktūros departamento vadovas; Alfonsas Meškauskas, įmonės „Baldai jums“ generalinis direktorius; prof. dr. Eugenijus Valatka, Kauno technologijos universiteto rektorius; Egidijus Žaltauskas, Kėdainių krašto kredito unijos valdybos pirmininkas, administracijos vadovas; dr. Rūta Klimašauskienė, įmonės „Alfa idėjos ir technologijos“ akcininkė ir personalo verslo partnerė; dr. Nora Pileičikienė, Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo centro direktorė; Mantas Raišys, įmonės „Incon“ direktorius, savininkas; Saulius Rūtelionis, įmonės „Verslo draugai“ prezidentas; Linas Skardžiukas, įmonės „Kautra“ akcininkas ir generalinis direktorius; Remigijus Daugėla, įmonės „TangoPrint“ direktorius; Martynas Mykolaitis, įmonės „Mantinga Group“ finansų vadovas; Edvinas Rajuncas, įmonės „ES Security“ direktorius.

Kauno PPA rūmų Generalinėje asamblėjoje netrūko garbių svečių ir sveikinimo žodžių

Kauno ir Marijampolės regionų verslo bendruomenės Generalinėje asamblėjoje dalyvavo ne tik Rūmų nariai, bet ir garbūs svečiai. Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos sveikinimą verslininkams perdavė patarėjas ekonominės ir socialinės politikos klausimais Vaidas Augustinavičius. Lietuvos RespublikosSeimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės Nielsen vardu pusšešto šimto susirinkusių verslo atstovų sveikino Lietuvos Respublikos Seimo narys Kazys Starkevičius. Taip pat renginyje dalyvavo ir sveikinimo žodžius tarė Lietuvos Respublikos Seimo nariaiViktoras Pranckietis, Algirdas Butkevičius, Laima Mogenienė, savivaldybių merai: Kauno miesto savivaldybės meras Visvaldas Matijošaitis, Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, Kaišiadorių rajono savivaldybės meras Šarūnas Čėsna; Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Andrius Romanovskis, Žemės ūkio rūmų direktorius Sigitas Dimaitis; Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos prezidiumo nariai: Sigitas Gailiūnas, Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos prezidentas, Vytis Lembutis, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas, Giedrė Ražinskienė, Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos generalinė direktorė bei Edita Grigaliauskienė, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų laikinai einanti generalinės direktorės pareigas; Rūmų garbės prezidentaiSimas Ramutis Petrikis ir prof. Mečislovas Rondomanskas; Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektorius prof. dr. Rimantas Benetis ir kiti garbūs svečiai.

Nuotoliu sveikinimo žodžius verslo bendruomenei siuntė Kauno technologijos universiteto rektorius prof. dr. Eugenijus Valatka.

Ambicingi ateities planai

„Žvelkime į ateitį. Lietuvos ekonomikai reikalingas esminis postūmis. Turime susitelkti bendram darbui. Sieksiu, kad ir ateityje Rūmų balsas būtų girdimas, vertinimas, į jį atsižvelgiama“, – teigia Rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius. Per ateinančius ketverius metus Rūmai dirbs remdamiesi naujai suformuota misija, vizija bei strateginėmis kryptimis, padėsiančiomis tapti įtakingiausia regionine verslo bendruomene Lietuvoje. Rūmai stengsis sutelkti narius ir jų ekspertines galias verslo aplinkos gerinimui, formuoti teigiamą Rūmų įvaizdį bei didinti žinomumą, didinti narių įsitraukimą ir bendradarbiavimą. Taip pat Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai sieks būti verslo balsu, kurio būtų klausoma ir į kurį būtų atsižvelgiama, o, svarbiausia, Rūmai bus erdvė tvariai ir augančiai lyderystei. „Aiškiai apibrėžti tikslai yra pirmasis žingsnis į pasiekimą. Tikiu, kad gebėsime kartu dirbti siekiant bendro tikslo ir tapti įtakingiausia regionine verslo bendruomene Lietuvoje“, – teigia Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius.

Pranešimą paskelbė: Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-13 12:07
Prekyba, Verslas, ekonomika, finansai
Prisegti failai
pasidalinti
atgal