Seimo Ateities komiteto pirmininkas dalyvavo konferencijoje Plungėje „Tarptautinė partnerystė: stiprybės vienija ir kuria galimybes“

2024 m. birželio 14 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

Penktadienį, birželio 14 d., Ateities komiteto pirmininkas Raimundas Lopata vyko į Plungės rajono savivaldybės suorganizuotą konferenciją „Tarptautinė partnerystė: stiprybės vienija ir kuria galimybes“.

Plungės rajono savivaldybės Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Žaneta Vaitkuvienė, pristatydama konferenciją, paminėjo: „Tam, kad geriau vieni kitus pažintume, kad megztume kontaktus ir dar glaudžiau bendradarbiautume, Plungės miesto šventę norisi pradėti susitinkant su užsienio parneriais.“ Konferencijoje dalyvavo ir savo pasiekimais bei ateities planais dalinosi gausus būrys užsienio miestų partnerių, su kuriais Plungė bendradarbiauja jau ne vienus metus, savivaldos atstovai iš Mendeno (Vokietija), Tukumo (Latvija), Kvarelio (Sakartvelas), Bruntalio (Čekija), Golub-Dobžyno (Lenkija), Konotopo (Ukraina), Bjerkreimoa (Norvegija).

Bruntalio projektų vadovė Petra Rybarova (Petra Rybárová) ir verslo paramos specialistė Ivona Orsagova (Ivona Orságová) pristatė Bruntalio miesto viziją 2070 m. Pranešime buvo akcentuojama, kad miesto tankumo ir kaimo ramybės, pramonės ir gamtos išsaugojimo bei kultūrinės įvairovės balansas visoje Europoje yra labai svarbus nepažeidžiant regiono unikalumo. Kuriant Bruntalio miesto viziją 2070 m., buvo siekiama keturių pagrindinių tikslų: tarptautinis akademinis bendradarbiavimas; kraštovaizdžio architektūra mažiems miesteliams periferinėse vietovėse; galimi dabartinių socialinių ir ekonominių iššūkių sprendimai; kultūriniai tiltai.

Ateities komiteto pirmininkas R. Lopata konferencijos dalyviams pristatė Lietuvos ateities viziją „Lietuva 2050“, aptarė Plungės rajono pažangos projekciją Lietuvos Respublikos teritorijos bendrajame plane ir tolimesnę raidos perspektyvą. „Kaip vizija susiprojektuoja į konkretų regioną, bendruomenę, žmogų? Formaliai – per Bendrąjį planą, Nacionalinį plėtros planą, sektorines plėtros programas, regionų plėtros planus. Neformaliai – ji bus gyvybinga tiek, tiek bus nuolat diskutuojama, kvestionuojama ir tikslinama. „Lietuva 2050“ yra ne dokumentas, bet procesas“, – akcentavo R. Lopata.

Konferencijoje sveikinimo žodį tarė Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis, Plungės rajono savivaldybę pristatė Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Žaneta Vaitkuvienė.

Parengė

Ateities komiteto biuro vedėja

Kosma Gulbinskienė, tel. (0 5) 209 6955, el. p.  [email protected]

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-14 15:56
Politika, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal