Prezidentas pasveikino Karalių Karolį III oficialios gimimo dienos proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda savo ir visų šalies žmonių vardu pasveikino Jungtinės Karalystės Karalių, Jo Didenybę Karolį III oficialios gimimo dienos proga.

Savo sveikinime Prezidentas pažymėjo Karaliaus pareigos jausmą, atsidavimą ir tarnystę savo šaliai, kas įkvepia milijonus žmonių Jungtinėje Karalystėje ir visame pasaulyje. Karaliaus nenuilstama veikla siunčia dvi svarbias – vilties ir solidarumo – žinias. Būtent šios vertybės yra pamatinės šiuo sudėtingu Europai ir visam pasauliui laikotarpiu.

Lietuvos vadovas taip pat padėkojo Karaliui už Jungtinės Karalystės indėlį užtikrinant Baltijos regiono saugumą bei pabrėžė vertinantis vis stiprėjantį Lietuvos ir Jungtinės Karalystės bendradarbiavimą gynybos ir saugumo, ekonomikos ir kultūros srityse.

„Jūsų Didenybe, jau daugelį metų aktyviai įsitraukiate ir palaikote įvairius projektus, kuriais siekiama užtikrinti tvarų vystymąsi, išsaugoti gamtą ir bioįvairovę. Šios Jūsų pastangos yra puikus pavyzdys skatinant visuomenės sąmoningumą per aktyvią kovą su klimato kaita – vienu didžiausių iššūkių, su kuriais šiandien susiduriame“, – teigiama Prezidento sveikinime.

Šventės proga Prezidentas Karaliui bei visai karališkajai šeimai palinkėjo sveikatos, laimės ir stiprybės dar ilgus metus dirbant dėl savo šalies ir jos žmonių gerovės, o visiems Jungtinės Karalystės gyventojams – visapusiškos sėkmės, taikos ir klestėjimo.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-15 08:00
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal