Šalies vadovas pasveikino Islandiją Nepriklausomybės dienos proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Islandijos Prezidentą Guðni Th. Jóhannessoną ir visus Islandijos žmones 80-ųjų Nepriklausomybės metinių proga.

„Islandija ir jos žmonės išlieka vieni artimiausių Lietuvos bendraminčių. Visuomet prisimename ir dėkojame už tai, kad Jūsų šalis buvo pirmoji pasaulyje, pripažinusi atkurtą Lietuvos nepriklausomybę. Nepabūgusi žengti šio žingsnio, Islandija parėmė mūsų šalies siekį būti laisva ir visiems laikams įgijo artimą draugę, sąjungininkę ir tvirtą partnerę. Esu tikras, kad ateityje mūsų šalių draugystė ir toliau klestės“, – teigė Prezidentas.

Lietuvos vadovas pabrėžė, jog Islandija visą savo valstybingumo laikotarpį yra tikras demokratinių vertybių puoselėjimo pavyzdys visai tarptautinei bendruomenei. Prezidentas džiaugėsi plėtojamais dvišaliais Lietuvos ir Islandijos santykiais ir teigė, kad mūsų šalis sieja bendri pamatiniai principai – vertybėmis grindžiama politika ir demokratija. Šiuo metu Islandija ir Lietuva dar artimesnės – Rusijai tęsiant brutalų karą prieš Ukrainą, suaktyvėjo Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimas, kuris pasauliui rodo, kad esame viena šeima, ginanti regiono ir visos Europos taiką.

Nacionalinės šventės proga Prezidentas Islandijos vadovui palinkėjo didžiausios sėkmės ir ryžto tolesnėje veikloje, o visiems Islandijos žmonėms – įkvėpimo ir toliau aktyviai stiprinti savo visuomenę kuriant visapusišką gerovę bei dar ilgai klestinčią šalį.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-17 07:00
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal