Prezidentas: derybos su Moldova ir Ukraina dėl narystės ES turi prasidėti kuo greičiau

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Šveicarijoje vykstančios Ukrainos taikos konferencijos paraštėse susitiko su Moldovos Respublikos Prezidente Maia Sandu. Susitikime valstybių vadovai aptarė Moldovos eurointegracijos procesą.

Prezidentas pasveikino Moldovą su daroma pažanga įgyvendinant Europos Komisijos rekomendacijas ir dar kartą pabrėžė, kad Lietuva tvirtai remia Moldovos siekį pradėti derybas dėl narystės Europos Sąjungoje ir tapti visateise ES nare. Šalies vadovas pažymėjo, kad siekiame, jog derybos su Moldova ir Ukraina dėl narystės ES prasidėtų dar šį mėnesį.

„Lietuva žino, kad stojimo į Europos Sąjungą derybos – sudėtingas procesas, reikalaujantis žmogiškųjų išteklių ir specifinių žinių. Esame pasirengę suteikti Moldovai reikalingą politinę ir ekspertinę pagalbą“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentai susitikime taip pat aptarė saugumo padėtį regione. Valstybės vadovas pabrėžė, kad Lietuva ir toliau rems Moldovą saugumo ir gynybos srityje, įskaitant pagalbos teikimą pasitelkiant Europos taikos priemonę.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-16 14:25
Tarptaut.santykiai, ES
pasidalinti
atgal