Pirmoji ponia pasveikino Didžiojo Vilniaus šeimų futbolo turnyro dalyvius

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė sekmadienį dalyvavo jau trečią kartą vykstančiame Didžiajame Vilniaus šeimų futbolo turnyre, kurį organizuoja labdaros ir paramos fondas „Padėk gatvės vaikams“ kartu su Vilniaus futbolo klubu „Ataka“.

Pasak pirmosios ponios, šis, jau tradicija tapęs, Didysis Vilniaus šeimų futbolo turnyras – tai bendrystės ir ryšio su artimiausiais šeimos nariais patvirtinimas, kviečiantis ne tik patirti kokybiško laisvalaikio teikiamą naudą, bet ir švęsti patį gyvenimą.

„Vaikystė – pats svarbiausias žmogaus gyvenimo etapas – yra ypatingas laikas, kurio metu privalu skiepyti meilę sportui. Fizinė veikla yra neatsiejama sveikos ir laimingos vaikystės dalis, padedanti ugdyti ne tik fizines, bet ir socialines bei emocines kompetencijas“, – sveikindama susirinkusiuosius kalbėjo D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia dėkojo Vilniaus futbolo klubui „Ataka“ bei labdaros ir paramos fondui „Padėk gatvės vaikams“, kurių skandinavišku modeliu paremtos socialinės veiklos, futbolo populiarinimas tarp mergaičių ir moterų bei vaikams suteikta galimybė lankyti treniruotes ir užsiimti mėgstama sporto šaka įkvepia ir prisideda prie brandesnės bei sveikesnės visuomenės kūrimo.

Šio turnyro tikslas – skatinti šeimas kuo daugiau laiko leisti aktyviai kartu bei didinti jaunimo užimtumą ir sportinį aktyvumą. Pasak oficialiosios statistikos, Lietuvoje sportuoja tik 20 proc. moksleivių. Rajoniniuose šeimų futbolo turnyruose dalyvauja 16–20 vietinių šeimų komandų, o Didžiajame Vilniaus šeimų futbolo turnyre kasmet susirenka net 40 šeimų komandų ne tik iš Vilniaus, bet ir kitų miestų, taip suburiant daugiau kaip 200 žaidėjų, kurių amžius – nuo 5 iki 55 metų.

Labdaros ir paramos fondas „Padėk gatvės vaikams“ kasmet remia 150 vaikų iš nepasiturinčių šeimų, kad šie galėtų lankyti futbolo užsiėmimus draugiškoje ir saugioje aplinkoje, nepatirtų atskirties dėl savo socialinės padėties. Futbolo klube „Ataka” saugioje ir draugiškoje aplinkoje sportuoja 1 100 vaikų, tarp jų ir vaikai iš nepasiturinčių šeimų, globos namų.

Renginyje taip pat dalyvavo ir vaikus sveikino Vokietijos ambasadorius Lietuvoje dr. Cornelius Zimmermannas ir Jungtinės Karalystės ambasadorius Lietuvoje Brianas Olley, nes turnyras prasidėjo varžybomis Vokietija–Škotija, kur žaidė šių šalių ambasadų komandos. Šios varžybos –  priminimas apie Europos futbolo čempionatą „Euro 2024“, kuris 2024 m. birželio 14 d. prasidėjo rungtynėmis Vokietija–Škotija.

Renginio metu vyko draugiškos ambasadų futbolo varžybos, šeimų turnyras, įvairūs konkursai ir laimėtojų apdovanojimai.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-16 14:57
Sportas, Socialinė sauga
pasidalinti
atgal