Seime vyks „Kyjivo klubo“ partnerių susitikimas

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: antradienis, 2024 birželio 18
Renginio pradžia: 14:00
Renginio vieta: Konstitucijos salė (Seimo I r., III a.)

2024 m. birželio 17 d. pranešimas žiniasklaidai

Birželio 18 d., antradienį,  14 val. Seimo Konstitucijos salėje (I rūmai) Seimo narė Rimantė Šalaševičiūtė kartu su Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmais ir Kyjivo prekybos ir pramonės rūmais organizuoja „Kyiv Club of Partner Chambers“ („Kyjivo klubo“) partnerių susitikimą Vilniuje. Susitikime Seime taip pat dalyvaus Seimo Pirmininko pavaduotojas Jonas Jarutis, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis ir kiti Seimo nariai.

Pagrindinis „Kyjivo klubo“ tikslas – sutelkti tarptautinę prekybos ir pramonės rūmų lyderių bendruomenę, kuri skatintų tarptautinę įvairiose pasaulio valstybėse veikiančių verslo organizacijų plėtrą, stiprintų bendradarbiavimą ir padėtų gerinti verslo sąlygas tarptautiniu mastu.

Tarptautinė organizacija „Kyjivo klubas oficialiai įregistruota 2020 m. birželio mėn. „Kyjivo klubo“ steigėjų sąraše – Ukrainos, Lietuvos, Lenkijos, Vokietijos, Slovakijos, Slovėnijos, Vengrijos, Kroatijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Sakartvelo, Austrijos bei kitų valstybių prekybos ir pramonės rūmų, vienijančių šimtus tūkstančių įmonių, atstovai. Šiuo metu Klubo veikloje dalyvauja 20 partnerių Rūmų, su kuriais plačiau susipažinti galite čia.

„Kyjivo klubo“ nariai drauge populiarina tarptautinį prekybos ir pramonės rūmų tinklą, teikia pagalbą klubo nariams, dalijasi patirtimi, verslo, švietimo srityse, bendradarbiauja pritraukiant investicijas į mažiau išsivysčiusius regionus, remia bendruomenines iniciatyvas, dalinasi kompetencijomis ir žiniomis IT saugumo ir skaitmeninės ekonomikos srityse, padeda verslui užmegzti naudingus kontaktus. 

Susitikime Vilniuje gyvai dalyvaus atstovai iš šių partnerių rūmų: Kyjivo prekybos ir pramonės rūmų, Lvivo prekybos ir pramonės rūmų, Krokuvos prekybos ir pramonės rūmų, Kroatijos ekonomikos rūmų – Zagrebo rūmų, Italijos prekybos rūmų Ukrainai ir Balkanų šalims, Leipcigo prekybos ir pramonės rūmų, Bratislavos prekybos rūmų, Dubajaus prekybos ir pramonės rūmų, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų.

Susitikimo metu numatyti vizitai į Užsienio reikalų ministeriją, apsilankymas Vilniaus universiteto Fizinių ir technologijos mokslų centre ir tinklaveiklos renginys su Lietuvos verslo įmonėmis.  

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-17 13:11
Tarptaut.santykiai, Politika
Renginio pradžia
2024-06-18, antradienis14:00
Renginio vieta
Konstitucijos salė (Seimo I r., III a.)
pasidalinti
atgal