Prezidentas: raginame įamžinti sovietinio režimo aukų atminimą Briuselyje

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį Briuselyje susitiko su Briuselio burmistru Philippe’u Close. Susitikimo metu aptarta totalitarinių režimų aukų atminimo įamžinimas Briuselyje, kovos su Rusijos dezinformacija ir jos bandymais perrašyti istoriją  priemonės.

Susitikimo metu daug dėmesio skirta kovai su Rusijos dezinformacija ir totalinių režimų aukų atminimo įamžinimui Briuselyje. Pasak valstybės vadovo, Lietuva siekia sutelkti ES valstybes nares ir institucijas kovai su Rusijos dezinformacija ir propaganda, o ypač – Rusijos bandymais perrašyti istoriją ir nuslėpti komunistinio režimo nusikaltimus. Be istorinės atminties išsaugojimo nebus įmanoma sėkmingai kovoti su Rusijos dezinformacija ir propaganda bei užtikrinti mūsų visuomenių atsparumo.

„Yra be galo svarbu, jog abi totalitarinės ideologijos – tiek nacizmas, tiek komunizmas – sulauktų tinkamo įvertinimo ir pasmerkimo Europoje. Pasaulis ryžtingai pasmerkė nacių režimą, apie jo vykdytus nusikaltimus privalomai mokoma įvairių valstybių švietimo sistemose. Žinia ir prisiminimai apie sovietų vykdytus žiaurius nusikaltimus taip pat turi rasti deramą vietą europiečių sąmonėje“, – teigė Lietuvos vadovas.

„Raginame ES valstybes nares stiprinti savo veiklą ir pastangas išsaugoti Europos istorinę atmintį“, – sakė Prezidentas. 

Lietuvos vadovas susitikimo metu pabrėžė vertinantis mero aktyvų vaidmenį ir asmeninį indėlį remiant Ukrainą ir akcentavo, kad šioje srityje būtina visų šalių vienybė. „Rusijos sukelto brutalaus karo niokojamai Ukrainai reikia didesnės, nuspėjamos ir ilgalaikės finansinės, ekonominės ir karinės paramos“, – teigė šalies vadovas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-17 13:50
Tarptaut.santykiai, Kultūra
pasidalinti
atgal