Prezidentas kartu su kitais ES valstybių vadovais aptarė kandidatūras į ES institucijų vadovus

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienio vakarą dalyvavo neformaliame ES lyderių susitikime Briuselyje. Jo metu ES valstybių vadovai aptarė Europos Parlamento rinkimų rezultatus ir galimas kandidatūras į ES institucijų vadovų postus.

Prezidentas pažymėjo, kad Europos Parlamento rinkimų rezultatai rodo, jog piliečiai nori matyti stiprią, konkurencingą ir demokratinę Europą.

Pasak Lietuvos vadovo, geopolitinė padėtis reikalauja pasirinkti tuos lyderius, kurie užtikrintų nenutrūkstamą paramą Ukrainos pergalei, pasisakytų už ES plėtrą, didesnį konkurencingumą, efektyvią ES sienų apsaugą ir transatlantinių ryšių stiprinimą.

„Siekdami ES politikos tęstinumo, turime užtikrinti, kad paskyrimai  atspindėtų Europos Parlamento rinkimų rezultatus, taip pat būtų laikomasi geografinio ir demografinio pasiskirstymo tarp valstybių narių kriterijų bei lyčių pusiausvyros principo“, – sakė Prezidentas.

ES valstybių vadovai aptarė kandidatūras į Europos Vadovų Tarybos pirmininko, Europos Komisijos pirmininko, Europos Parlamento pirmininko ir ES vyriausiojo įgaliotinio užsienio reikalams ir saugumo politikai postus.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-18 01:14
ES
pasidalinti
atgal