Prezidentas priėmė Vengrijos ambasadoriaus János Béres skiriamuosius raštus

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį priėmė Vengrijos ambasadoriaus Dr. János Béres skiriamuosius raštus.

Susitikime su Lietuvai akredituotu Vengrijos ambasadoriumi šalies vadovas aptarė Lietuvos ir Vengrijos dvišalius santykius, aktualiausius  saugumo ir gynybos klausimus bei netrukus prasidėsiantį Vengrijos pirmininkavimą ES Tarybai. Prezidentas padėkojo Vengrijai už indėlį užtikrinant Baltijos regiono saugumą, dalyvaujant oro policijos misijose Lietuvoje, pabrėždamas, kad mūsų visų saugumas, ypač Baltijos regione ir visame Rytiniame NATO flange, tiesiogiai priklauso nuo Rusijos agresyvaus karo Ukrainoje baigties. „Taika Europoje bus tik tuo atveju, jei Ukraina pasieks pergalę, o Rusija patirs pralaimėjimą. Turime paspartinti Ukrainos kelią į ES, taip pat jos artėjimą link narystės NATO. NATO viršūnių susitikime Vašingtone turime priimti ryžtingus sprendimus dėl tolesnio atgrasymo ir gynybos stiprinimo, turime visiškai įgyvendinti Vilniaus viršūnių susitikimo sprendimus dėl regioninių gynybos planų ir oro gynybos bei toliau telkti visapusišką paramą Ukrainai“, – susitikimo metu sakė šalies vadovas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai žiniasklaidai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-06-19 13:57
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal